NaslovnicaVijestiSudac iz Orašja optužen za primanje mita: Namjestio utakmicu za 3.000 KM

Sudac iz Orašja optužen za primanje mita: Namjestio utakmicu za 3.000 KM

Optužnica je podignuta protiv nogometnog suca Ilije Živkovića iz Orašja od strane Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona. Razlog optužbe je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo pod nazivom “Primanje dara i drugih oblika koristi”.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Općinski sud u Čapljini je u potpunosti potvrdio optužnicu za kazneno djelo navedeno u članku 380., stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Optuženi se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe, obavljajući ulogu suca na nogometnoj utakmici Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Gabeli, zatražio i primio poklon u iznosu od 3.000 KM.

“Optužnicom se Iliji Živkoviću stavlja na teret da je, djelujući kao odgovorna osoba i delegiran kao glavni sudija zajedno s K. B. za suđenje određenim nogometnim utakmicama, kao sudac A Liste I lige Federacije BiH, prekršio odredbe članka 4., stavka 1., točke 3. Kodeksa o ponašanju članova nogometne organizacije Nogometnog saveza Federacije BiH. Naime, optužuje se da je od uprave nogometnog kluba koji se natječe u prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH zatražio i primio dar u novčanom iznosu od 3.000,00 KM. Incident se dogodio dana 13. listopada 2019. godine, kada je optuženik trebao suditi utakmicu na nogometnom stadionu u Gabeli, gradu Čapljina. Prema navodima, neposredno prije početka utakmice, dogovoreno je da dođe u restoran “K.” u Parku prirode Hutovo Blato, gdje je od prikrivenog istražitelja ispred spomenutog restorana primio dar u iznosu od 3.000,00 KM. Navodno je u zamjenu, u svojstvu suca, utjecao na ishod rezultata nogometne utakmice u korist nogometnog kluba “G.” i prisvojio primljeni dar-novac u ukupnom iznosu od 3.000,00 KM. Ove informacije su iznesene iz Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.”

Tužiteljstvo je, u skladu sa zakonom, predložilo sudu da odredi mjeru sigurnosti za optuženog, a to je zabrana obavljanja zanimanja, djelatnosti ili funkcije. Predloženo je da se optuženom zabrani obavljanje bilo kakvih funkcija ili dužnosti u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, entitetskim i kantonalnim nogometnim savezima, kao i u svim natjecanjima koja savez organizira na razini Bosne i Hercegovine.

Nadalje, predloženo je da se od optuženog oduzme materijalna dobit stečena izvršenjem kaznenog djela, a ta dobit iznosi 3.000 KM.

Ročište za izjašnjavanje okrivljenika o krivnji zakazano je pred Općinskim sudom u Čapljini za 30. siječnja 2024. godine u 11 sati.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!