NaslovnicaVijestiRonaldo: Možda je za vas bolji Messi, ali u mojoj glavi ja...

Ronaldo: Možda je za vas bolji Messi, ali u mojoj glavi ja sam bolji

Možda je za vas bolji Messi, ali u mojoj glavi ja sam bolji, rekao je jedan od najboljih igrača svijeta u ovom trenutku. Ronaldov dokumentarac po imenu “Ronaldo” bit će prikazan 9. novembra širom svijeta, a već su poznati neki njegovi dijelovi.

Možda je za vas bolji Messi, ali u mojoj glavi ja sam bolji

Ideja dokumentarca je predstaviti Ronaldov život i prikazati što bolju sliku koja opisuje kako je stigao do uspjeha. Na jednom mjestu u filmu Ronaldo govori o svom žestokom karakteru koji je uzrok toga da nekada reaguje na način zbog kojeg se kasnije kaje.

“Najvažnija stvar za mene je pobjeđivati. To je jednostavno. Razbjesnim se kada gubim. Nekada se kajem zbog onoga što uradim, jer mnogo vičem i govorim svakakve stvari. Moj temperament me natjera da pretjeram. Ali, sve je to dio mene i oni ljudi koji rade sa mnom znaju to”, otkriva Ronaldo.

U dokumentarcu sjajni Portugalac također govori i o uspjehu Lionela Messija.


“To mi ne smeta. Ako pogledate prethodnih osam godina, uvijek sam bio na vrhu i to je bilo teško. Navedite nekoga ko je još to uradio? Na rezultat da neko bude No.1 ili No.2 utiče malo detalja kao to da li ste osvajali trofeje ili ne. Možda je za vas bolji Messi, ali u mojoj glavi ja sam bolji i tako bi svako trebao razmišljati o sebi. Zbog toga sam uspio ostvariti toliko toga u svojoj karijeri. Teško je bilo gledati Messija kako osvaja titule za najboljeg igrača svijeta. Sebi sam govorio: ‘Zašto si došao na svečanost?'”, riječi su jednog od najboljih fudbalera ikada.

Kao mladić počeo je u malom klubu Andorinha, gdje je igrao dvije godine da bi 1995. otišao u Nacional. Godine 1997. Ronaldo je stigao u redove portugalskog giganta Sportinga, da bi 2003. njegov talent primjetio trener Manchester Uniteda Alex Ferguson, tako da Ronaldo sa samo 18 godina odlazi na Ostrvo u transferu vrijednom 12,24 miliona funti. U narednoj sezoni osvojio je i svoj prvi trofej, FA kup, a s reprezentacijom Portugala nastupio je u finalu Evropskog prvenstva 2004. Na tom turniru je postigao i svoj prvi pogodak za izabrani tim.

Godine 2008. Ronaldo je s Manchester Unitedom osvojio Ligu prvaka i proglašen je igračem utakmice iako je u finalu promašio jedanaesterac.

11. juna 2009. objavljeno je da je Manchester United prihvatio ponudu madridskog Reala za Ronalda u iznosu od 80 miliona funti (oko 94 miliona eura), što je postao najveći nogometni transfer u historiji.

Sezone 2010/2011. oborio je rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni. Postigao ih je 40. Time je oborio rekord Telma Zarre i Huga Sancheza. Njih dvojica su uspjeli postići 38.

Nedavno je Ronaldo oborio i Raulov rekord od 323 gola, kao najboljeg strijelca u historiji Real Madrida.
[touchcarousel id=’1’]
Kladjenje forum

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!