NaslovnicaVijestiCristiano Ronaldo presudio 'Vukovima', Ibra će morati da sačeka na trofej Lige...

Cristiano Ronaldo presudio ‘Vukovima’, Ibra će morati da sačeka na trofej Lige prvaka

Nogometaši Real Madrida uspjeli su da nadoknade dva gola zaostatka iz prvog polufinalnog meča protiv Wolfsburga. Kraljevi su večeras na svom Santiago Bernabeuu porazili njemački tim sa 3-0, a sva tri gola za madridski tim postigao je Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo

Možemo slobodno reći, do očekivanog prolaza dalje Real je došao zahvaljujući svojoj sjajnoj igri. Sve je počelo u 16. minuti kada je Ronaldo uz malo sreće uspio se izboriti do lopte, te pogoditi za 1-0. Wolfsburg se tog trenutka uspaničio, te je kazna za to stigla već sljedećeg minuta kada je portugalski igrač ponovo pogodio.

Utakmica je došla u egal položaj, te su se igrači Reala nakon toga umirili te prestali sa konstantnim napadima, ali i dalje držali sve pod kontrolom. Prvu pravu šansu vidjeli smo u 66. minuti kada je Ramos glavom pogodio stativu, a onda se lopta odbila direktno u ruke Bengalija.

Međutim, u 77. minuti Cristiano Ronaldo postiže svoj treći gol. Sa nešto više od 20-ak metara pogađa iz slobodnog udarca za 3-0, lopta je prošla između živog zida.

Wolfsburg do kraja utakmice nije mogao postići gol koji bi ih odveo dalje, iako su napadali do kraja utakmice, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Nakon 2-2 iz Partiza, Manchester City je na svom stadionu slavom protiv PSG-a sa 1-0 i tako izborio svoj prvi plasman u polufinale Lige prvaka u istoriji. ‘Građani’ su večeras pokazali da su trenutno bolji od PSG-a, te na kraju zasluženo slavili.

City je bolje otvorio utakmicu, a priliku da dođu do vodstva imali su u 30. minuti, ali je Sergio Aguero promašio penal, lopta je otišla pored desne stative.

U nastavku utakmica, nekoliko prilika za PSG, ali je rezultat ostao nepromijenjen do 76. minute kada je na asistenciju Fernanda De Bruyne prošao kroz četvoricu igrača te pogodio za istorijski uspjeh.

Na kraju svega, Paris-Saint-Germain se i ove sezone oprostio od Europe u četvrtfinalu, a Zlatan Ibrahimović će morati da sačeka na trofej Lige prvaka koji mu silno nedostaje u bogatoj karijeri.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Trener ženske momčadi Leicestera dobio otkaz zbog romantične veze s igračicom

0
Willie Kirk (45), menadžer engleskog ženskog nogometnog kluba Leicester City Women, smijenjen je nakon što je interna istraga utvrdila da je prekršio pravila ponašanja....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!