NaslovnicaVijestiCRISTIANO RONALDO PRIZNAO: On je najbolji trener kojeg sam imao u karijeri!

CRISTIANO RONALDO PRIZNAO: On je najbolji trener kojeg sam imao u karijeri!

Iako ima 33 godine, Cristiano Ronaldo i dalje pokazuje da je jedan od najboljih igrača na svijetu u ovom trenutku, ako ne i najbolji.

Mourinho Ronaldov najbolji trener

Portugalac je proteklog ljeta odlučio napustiti Real Madrid i otići u Juventus u transferu vrijednom 100 miliona eura, nakon čega su mnogi smatrali kako mu neće ići u dresu ‘Stare dame’, te da neće postizati toliko golova kao što je postizao u dresu ‘kraljevskog’ kluba tokom proteklih devet godina.

[su_bet365_koeficijenti]

Međutim, nakon sedam odigranih utakmica u Seriji A direktno je učestvovao u sedam postignutih golova (3 gola, 4 asistencije), više nego bilo koji drugi igrač u ligi. On je danas dao jako zanimljiv intervjuu za engleski Daily Mirror, u kojem je otkrio tko je najbolji trener kojeg je imao u karijeri.

Iako ga je trenirao, po mišljenju mnogih, najbolji trener u povijesti nogometa Sir Alex Ferguson, Ronaldo je ipak priznao kako je na vrhu Jose Mourinho. Rekao je: “Da li bih radio ponovo sa Mourinhom? Što da ne? On će mi uvijek biti na vrhu, to sam oduvijek govorio. Igrao sam pod vodstvom mnogih velikih trenera, ali Jose Mourinho je sjajan analitičar, sve je detaljno objašnjavao.”

Pored njega, prisjetio se upravo i legendarnog Sir Alexa Fergusona, kojeg smatra ključnim za njegov razvoj u počecima karijere: “Naravno da je bio jako važan za mene u početku karijere, jer kad sam stigao u Manchester iz Sportinga imao sam portugalski mentalitet, previše sam driblao, nisam donosio dobre odluke. On me je svemu naučio. U Premier ligi defanzivci ne padaju tako lako, svi su čvrsti. Kao što sam već rekao mnogo, mnogo puta, on me je naučio svemu i bio mi je poput oca.”

Na pitanje novinara da li mu je legendarni škotski stručnjak nedostajao kad je stigao u Real Madrid, on je odgovorio: “Svi treneri su mi bili važni, ali kad sam stigao u Real Madrid bio sam čovjek, a kad sam stigao u Manchester United bio sam dječak. U vrijeme kad sam došao u United, jedan od najvećih klubova na svijetu, trebao mi je netko poput Sir Alexa.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!