NaslovnicaVijestiCristiano Ronaldo srušio novi rekord

Cristiano Ronaldo srušio novi rekord

Cristiano Ronaldo, napadač Real Madrida, oborio je novi rekord, postavši prvi igrač koji je postigao 30 ili više golova u španjolskoj La Ligi u sedam uzastopnih sezona.

rekord

Pogotkom sa bijele točke protiv Sporting Gijona, postigao je trideseti gol u 2016. godini, tako da je u svakoj kalendarskoj godini od dolaska iz Manchester Uniteda 2010. postigao najmanje trideset golova.

31-godišnjak je golom u 5. minutu stigao do brojke 30, da bi samo 13 minuta kasnije “ovjerio” rekord svojim drugim golom na utakmici.

Ronaldo nastavlja da niže rekord za rekordom, te je već dostigao 50 golova u jednoj kalendarskoj godini šestu godinu zaredom, računajući pogotke postignute u dresu Reala, kao i reprezentacije Portugala.

Njegovo nevjerovatno golgetersko umijeće najbolje pokazuje činjenica da sada na svom kontu ima 500 golova u karijeri, nastupajući za Sporting iz Lisabona, Manchester United i Real Madrid.

Za igrača koji uvijek stremi ka najvišim ambicijama i ciljevima, svaki rekord i lično priznanje zasigurno mnogo znače, pogotovo ako se ima u vidu da je nova Zlatna lopta vrlo blizu.

“Moj cilj je da osvojim Zlatnu loptu svake godine, prošle godine mi nije pošlo za rukom. Nadam se da ću je osvojiti ove godine”, izjavio je nedavno Portugalac, a prenio Eurosport.

Prema Betfairu, Ronaldo je apsolutni favorit za osvajanje najprestižnijeg individualnog priznanja.

bdor

Nakon početka sezone obilježenog povredama, kao posljedica napora na Euru na kojem je predvodio Portugal do naslova, Ronaldo se vratio u prepoznatljivu formu koja ga je krasila.

Hat-trickom u derbiju protiv gradskog rivala Atletica prošlog vikenda pokazao je svoj ubitačni golgeterski instinkt, dok njegovom Realu ove sezone takođe ide odlično na oba fronta.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!