NaslovnicaVijestiCristiano Ronaldo večerašnjim nastupom oborio rekord Xavija u Ligi prvaka

Cristiano Ronaldo večerašnjim nastupom oborio rekord Xavija u Ligi prvaka

Napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo večeras u uzvratnom susretu polufinala protiv Bayern Munchena upisao je svoj čak 152. drugi nastup u Ligi prvaka, te tako oborio rekord bivšeg veznjaka Barcelone Xavija Hernandeza.

Ronaldo oborio rekord Lige prvaka

Naime, Portugalac je postao igrač sa najviše nastupa u najelitnijem europskom takmičenju u povijesti, ne računajući golmane. Naravno, računajući i njih, rekord drži njegov nekadašnji suigrač Iker Casillas, koji je nevjerovatnih 167 puta nastupio u ovom takmičenju u dresu Los Blancosa i Porta, za koji trenutno brani.

Rezultat je večeras glasio 2-2, te je ‘kraljevski’ klub ukupnim rezultatom 4-3 prošao u treće uzastopno finale Lige prvaka. Tim Juppa Heynckesa je poveo već u trećoj minuti kada je gol na asistenciju Corentina Tolissa postigao Joshua Kimmich, da bi samo osam minuta kasnije gol za izjednačenje postigao Karim Benzema na sjajan ubačaj Marcela. S tim rezultatom se završilo prvo poluvrijeme, a u drugom poluvremenu smo gledali pravu dramu.

Nakon samo minut igre u nastavku drugi gol za vodstvo Real Madrida postigao je Karim Benzema i Bayern Munchen je tada bacio sve karte u napad s obzirom da su u tom trenutku gubili ukupnim rezultatom 4-2. U 63. minuti nadu Bavarcima je dao James Rodriguez postigavši gol protiv svog bivšeg kluba. Ipak, uprkos svim naporima, pa čak i uvođenju drugog napadača Sandra Wagnera, gosti nisu uspjeli postići gol u nevjerovatnoj završnici, gdje smo vidjeli veliki broj prilika pred golom Keylora Navasa.

[su_no1forfootball]

Ronaldo je prije samo tjedan dana u Minhenu oborio još jedan rekord, kada je postao igrač sa najviše pobjeda u ovom takmičenju, to mu je bila ukupno 96. Na toj listi je pretekao upravo Ikera Casillasa, koji je ostao na 95 pobjeda, dok Xavi na trećem mjestu ima 91 pobjedu. 33-godišnjak igra u nevjerovatnoj formi od početka ove godine i, unatoč nešto lošijem startu sezone, trenutno je jedan od vodećih strijelaca u Europi. Na ukupno 41 odigranoj utakmici postigao je čak 42 gola i podijelio osam asistencija, od čega 24 gola u 25 ligaških nastupa.

Deset igrača sa sa najviše nastupa u Ligi prvaka:

167 – Iker Casillas (Real Madrid 150, Porto 17)
152 – Cristiano Ronaldo (Manchester United 52, Real Madrid 100)
151 – Xavi Hernandez (Barcelona)
142 – Raul Gonzalez (Real Madrid 130, Schalke 12)
141 – Ryan Giggs (Manchester United
130 – Andres Iniesta (Barcelona)
125 – Lionel Messi (Barcelona)
125 – Clarence Seedorf (Ajax 11, Real Madrid 25, Milan 89)
124 – Paul Scholes (Manchester United)
120 – Zlatan Ibrahimović (Ajax 19, Juventus 19, Inter 22, Barcelona 10, Milan 16, PSG 33, Manchester United 1)


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!