NaslovnicaVijestiCSKA Moskva - Real Madrid: najava drugog kola grupne faze Lige prvaka

CSKA Moskva – Real Madrid: najava drugog kola grupne faze Lige prvaka

CSKA Moskva – Real Madrid, utakmica drugog kola grupne faze Lige prvaka na stadionu Luzhniki u Moskvi (21.00h). Da li će aktualni trostruki uzastopni europski prvak opravdati ulogu favorita na dalekom gostovanju u glavnom gradu Rusije?

CSKA Moskva

Moskovski tim remizirao je sa Viktorijom iz Plzena na gostovanju u prvom kolu, i to nakon zaostatka od dva gola nakon prvog poluvremena. U grupi sa Realom i Romom, objektivno su autsajderi, te je za očekivati borbu za treće mjesto sa češkim timom. CSKA je protekle sezone stigao do osmine finala Lige Europe, gdje su eliminisani od Arsenala.

[su_champions_league]

U ruskom prvenstvu ne ide im baš najbolje, pošto u 9 kola imaju 4 pobjede i isto toliko remija, te jedan poraz, ali im je vodeći Zenit ipak još uvijek u dometu (6 bodova više). Tim iz Moskve najviše će se uzdati u svoj najboljeg strijelca Fedora Chalova, 20-godišnjeg napadača koji je ove sezone postigao 8 golova na sedam utakmica, ali činjenica je da će prije svega, odbrana morati da bude na nivou. Zapaženu ulogu igra i mladi hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, koji je ljetos stigao na posudbu iz Evertona.

Real Madrid

“Kraljevski klub” pokorio je Europu treći put zaredom, te ove sezone idu na četvrtu krunu u nizu, ali bez trenera Zinedinea Zidanea i superzvijezde Cristiana Ronalda, dva vjerovatno ključna čovjeka u osvajanju tri “ušata” trofeja. Madriđani su trijumfalno započeli i novu sezonu, pošto su u prvom kolu na svom Santiago Bernabeu savladali Romu.

Sa Julenom Lopetegijem na klupi, Real ipak ne djeluje tako moćno i uvjerljivo, pa su prvih 7 kola u La Ligi postigli tek 12 golova, ali ipak dijele prvo mjesto sa Barcom. U Superkupu Europe su poraženi od Atletica nakon produžetaka (2:4).

U Moskvu dolaze sa oslabljenim sastavom, bez Sergija Ramosa, Isca, Garetha Balea i Marcela, a šansu bi možda mogao dobiti Mariano Diaz, koji je ovog ljeta stigao iz Lyona. Real je igrao protiv CSKA prije šest i po godina u osmini finala Lige prvaka, u Moskvi je bilo neriješeno (1:1), dok su u Madridu slavili rezultatom 4:1.

MOGUĆI SASTAVI

CSKA Moskva: Akinfeev; Fernandes, Becão, Chernov, Nababkin; Bijol, Akhmetov; Vlašić, Dzagoev, Oblyakov; Chalov

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Regulión; Casemiro, Kroos, Modrić, Ceballos; Benzema, Asensio

PRIJEDLOG ZA KLAĐENJE

CSKA vidi svoju šansu protiv oslabljenog sastava “kraljevskog kluba”, ali sastav koji je Julen Lopetegui poveo u Moskvu je i dalje izuzetno jak, a pojedina imena zaista izazivaju strahopoštovanje. Istini za volju, Real baš i ne briljira ove sezone, ali činjenica je da su daleko kvalitetniji od moskovskog tima i vjerujemo da će to opravdati i na terenu.

Koeficijent od 1.55 na pobjedu Reala nam se čini privlačnim, uprkos nekim izostancima, mislimo da će “kraljevski klub” slaviti u glavnom gradu Rusije.

UPLATI OKLADU


Uz najave utakmica utakmica na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najnovije sportske vijesti. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+.T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!