NaslovnicaVijestiDa li je ovo potvrda da Donnarumma odlazi?! Evo šta kaže direktor...

Da li je ovo potvrda da Donnarumma odlazi?! Evo šta kaže direktor Milana

Gianluigi Donnarumma je na izlaznim vratima San Sira, što je indirektno najavio i direktor Milana Massimiliano Mirabelli, koji je svjestan da će teško zadržati talentiranog vratara.

Mladi čuvar mreže je napravio nekoliko grešaka u finalu Kupa protiv Juventusa, a na nivou nije bio ni u meču protiv Atalante. Italijanski mediji su preneli informaciju i da po okončanju utakmice u Bergamu navijači nisu željeli da prihvate njegov dres.

“Moramo da zaštitimo Donnarummu i to je ono što ćemo raditi do kraja”, rekao je Mirabelli.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

“Kao i sa svim ostalim igračima tek treba da vidimo šta će da se desi. Trenutno je dio kluba, našeg naslijeđa i nećemo ga pustiti tako lako. Ipak, ako dobijemo dobru ponudu, svako od naših fudbalera može da bude prodat. Postoje znatno bogatiji kubovi sa kojim ne možemo da se nadmećemo. Ne možemo da se zavaravamo da možemo da privučemo imena kakve smo mogli u prošlosti.”

Djelovalo je da će Juventus učiniti sve što može da u svoje redove dovede mladog golmana, koji se u Italiji smatra nasljednikom Gianluigija Buffona. Ipak, u međuvremenu su se stvari promijenile.

Donnarumma nije napredovao tempom kojim se od njega očekivalo, a Juventusova rezerva Wojciech Szczesny se pokazao i više nego sposobnom zamjenom za Buffona, tako da je torinski klub odlučio novac koji je bio namijenio za dovođenje Donnarumme potrošiti negdje drugo. To je potvrdio i sportski direktor torinskog tima Giuseppe Marotta.

“Tačno je da smo pratili njegove igre, ali ko nije? Radi se o odličnom mladom golmanu, koji bi godinama trebao biti u svjetskom vrhu. Ipak, imamo i mi vrhunske golmane, a ne samo golmana, nego golmane. Da, mislim na Wojciecha Szczesnog, koji je sjajna zamjena za Gianluigija Buffona i naredne će sezone biti naš broj 1”, kazao je Marotta.

Za Donnarummu su, navodno, zainteresirani Paris Saint-Germain, Real Madrid i Manchester United.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Carlo Ancelotti otkrio što mu je Pep Guardiola rekao nakon utakmice

0
Nakon dramatične utakmice i serije penala u Manchesteru, Real Madrid se izborio za prolazak u polufinale Lige prvaka, pridruživši se PSG-u, Borussiji i Bayernu. "Ovakva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!