NaslovnicaVijestiDa li je Ronaldo srećniji zbog prolaska u polufinale ili svoja tri...

Da li je Ronaldo srećniji zbog prolaska u polufinale ili svoja tri gola?

Real Madrid je sjajnim preokretom izbacio Wolfsburg iz četvrtfinala Lige prvaka, iako su imali zaostatak od dva gola iz prve utakmice u Njemačkoj, Kraljevi su uspjeli odličnom predstavom na svom Santiago Bernabeuu da prokrenu rezultat u svoju korist i tako se plasiraju u šesto uzastopno polufinale Lige prvaka.

Ronaldo

Sve je počelo u 16. minuti kada je Ronaldo uz malo sreće uspio se izboriti do lopte, te pogoditi za 1-0. Wolfsburg se tog trenutka uspaničio, te je kazna za to stigla već sljedećeg minuta kada je portugalski igrač ponovo pogodio.

Utakmica je došla u egal položaj, te su se igrači Reala nakon toga umirili te prestali sa konstantnim napadima, ali i dalje držali sve pod kontrolom. Prvu pravu šansu vidjeli smo u 66. minuti kada je Ramos glavom pogodio stativu, a onda se lopta odbila direktno u ruke Bengalija.

Međutim, u 77. minuti Cristiano Ronaldo postiže svoj treći gol. Sa nešto više od 20-ak metara pogađa iz slobodnog udarca za 3-0, lopta je prošla između živog zida.

Nakon utakmice, igrač Real Madrida Sergio Ramos rekao je da je strijelac sva tri gola, Cristiano Ronaldo srećniji zbog plasmana njegovog tima u polufianle nego zbog svojih golova.

[su_sportingbet_premier_league]

“Mogu vam reći da je Cristiano Ronaldo sretniji što je momčad u polufinalu nego zbog vlastitih golova.”

“Ostavili smo dušu na terenu za pobjedu. Cristiano je zaslužio biti heroj u ove fantastične večeri. On daje sve za ovaj dres, on je broj 1!,” rekao je kapetan Reala Sergio Ramos i dodao:

“Mnogi su mislili da je povratak nemoguć. Ovo je bila teška sezona za mene, ne sjećam se utakmice bez boli. Odigrao sam ih puno s velikim bolovima. Zaslužili smo pobjedu i polufinale.”

Cristianu Ronaldu večerašnja tri gola pomogla su mu da dođe do brojke od 16 golova ove sezone u Ligi prvaka, a rekord je 17 golova u sezoni 2012/2013. Vlasnik rekorda je upravo Ronaldo.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!