NaslovnicaVijestiDA LI JE SADA KASNO? Nevjerovatna statistika Ozila sa SP-a u Rusiji...

DA LI JE SADA KASNO? Nevjerovatna statistika Ozila sa SP-a u Rusiji isplivala na površina nakon povlačenja u mirovinu

Moramo priznati da je žalosno što se na ovakav način završila slavna internacionalna karijera Mesut Ozila. Nogometaš Arsenala je nakon ispadanje Njemačke označen kao glavni krivac za neuspjeh te je zbog velikog pritiskaa i kritika javnosti reko reći zbogom svojoj “domovini”.

statistika Ozila

29-godišnji veznjak, koji sa Njemačkom podigao trofej Svjetskog prvenstva prije četiri godine u Brazilu, u nedjelju je završio reprezentativni nogomet nakon objavljivanja izjave na socijalnim medijima od 2.320 riječi.

Ozil je naveo “rasizam i nepoštivanje” s kojim se susreo u Njemačkoj zbog svojih turskih korijena, što  razlog za povlačenje iz međunarodnog nogometa te je dobio podršku mnogih fanova iz cijelog svijeta.

“Ja sam NIjemac kad pobjedimo, ali sam izbjeglica kad izgubimo”, rekao je Ozil.

>> TRANSFER BOMBA: Salihamidžić na putu za Manchester! U Bayern dolazi veliko pjačanje!

S druge strane, predsjednik Bayern Munchena, Uli Hoeness, u ponedjeljak ujutro dodatno je napao Ozila, te je rekao da su njegovi nastupi “bili s*anje” u protekle tri godine.

Međutim, statistike koje su se iznenada pojavile poslije Hoenessovih kontroverznih komentara koji sugeriraju da govori gluposti o Ozilu.

Tako je naprimjer Ozil stvorio više šansi (5.5) u prosjeku za 90 minuta na terenu od bilo kojeg drugog igrača na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Portal WhoScored, u međuvremenu je također objavio da niti jedan igrač nije napravio više ključnih pasa (sedam) u jednoj utakmici ovog Svjetskog prvenstva od Ozila protiv Južne Koreje.

[su_bet365_100bonus]

Nakon ovih podataka, postavlja se pitanje: Da li je Ozil nepravedno stavljen na linč?!


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!