NaslovnicaVijestiDA LI SE SJEĆATE?! Kada je Barcelona zadnji put primila pet golova...

DA LI SE SJEĆATE?! Kada je Barcelona zadnji put primila pet golova Messi je imao 16 godina, a ovako je TADA izgledao sastav!

Poraz Barcelone još uvijek je glavna tema medija u Španiji ali i šire. Bez obzira na titulu prvaka Španije, Barca je željela da prvenstvo završi bez poraza i bili su vrlo blizu tom dostignuću jer su u zadnjem kolu gostovali u Levanteu, koji je mrežu Katalonaca napunio do vrha. Barca takav poraz nije doživjela čak 15 godina.

Istina je da je gotovo kraj sezone u La ligi. Barcelona je osigurala naslov španjolskog prvaka, no do kraja sezone žele ostati neporaženi, što bi bilo dostignuće, koje niko u  novijoj povijesti ovog natjecanja nije bio u mogućnosti da obezbjedi. A bilo je mnogo moćnih ekipa u La ligi tokom zadnjih 20-ak godina.

Planove Barcelone pokvario je Levante, koji je Barceloni nanio jedan vrlo bolan poraz. Ne samo zato što je to bio njihov prvi poraz u sezoni, već zbog činjenice da je Barcelona dobila čak pet pogodaka.

>> ZIDANE POSLAO ZAHTJEV ZA PEREZA: Ne želim Salaha i Neymara, dovedi mi samo njega!

Činjenica da je Barcelona dobila pet golova po prvi put nakon četrnaest godina i pet mjeseci govori dovoljno. Tada je u prosincu 2003. godine primila pet pogodaka u utakmici španjolske lige, kada je gostovala u Malagi. U to vrijeme igrači Franka Rijkaarda izgubili su 5: 1, a zanimljivo je da Lionel Messi u to vrijeme nije uopšte igrao za Barcelonu, nego je bio član B ekipe.

I Barcelona je u to doba imala izvanredan sastav i nitko nije očekivao takav poraz. Sastav Barce u toj utakmici su činili Rivaldo, Ricardo Quaresma, Javier Saviola, Patrick Kluivert, Thiago Motta, Víctor Valdés, Gabri, Luis Garcia, Xavi, Luis Enrique i Marc Overmars.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Mundo Deportivo objavio: GOTOVO JE, Zinedine Zidane preuzima Bayern

0
ZINEDINE ZIDANE, bivši trener Real Madrida, navodno je blizu preuzimanja upravljanja minhenskim Bayernom, prema izvještaju katalonskog lista Mundo Deportivo. Zidane je slobodan agent od...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!