NaslovnicaVijesti"Da sam ja Conte, njega bih zadržao u Chelseaju!"

“Da sam ja Conte, njega bih zadržao u Chelseaju!”

Golman Leicester Cityja Mark Schwarzer poručio je novom treneru Chelseaja Antoniju Conteu da zadrži defanzivca Johna Terryja u klubu i sljedeće sezone.

Njega bih zadržao u Chelseaju

Pored toga, bivši golman Chelseaja pohvalio je svog bivšeg kolegu. 35-godišnji Terry će po svemu sudeći napustiti Stamford Bridge na kraju sezone nakon što je ranije ove sezone potvrdio da mu još uvijek nije ponuđen novi ugovor, a također će i propustiti i posljednju utakmicu sezone na domaćem terenu nakon što je jučer dobio crveni karton u porazu protiv Sunderlanda rezultatom 3-2.

Međutim, Schwarzer, koji je igrao za Chelsea u periodu od 2013-2015, vjeruje da bi Conte trebao zadržati Terryja još jednu sezonu.

“Samo se nadam da ovo nije Terryjeva posljednja prilika. Da sam ja Conte, njega bih zadržao u Chelseaju”, izjavio je za BBC Sport.

“Tokom mog vremena koje sam proveo tamo, on je bio nevjerovatno profesionalan. Ne mogu ga dovoljno pohvaliti. Ljudi prolaze kroz uspone i padove, ali ja mislim da je on mnogo naučio. Samo se nadam da ovo nije način na koji će završiti svoj period u Chelseaju.”

Terry, iako se bliži kraju svoje karijere, bio je jedan od ključnih igrača ove sezone u timu Chelseaja, a skupio je 24 nastupa u Premier ligi.

U ta 24 nastupa je imao 90% tačnost dodavanja, 50% uspješnost klizećih startova, a i u zračnim duelima je bio odličan, osvojivši 69% zračnih duela.

Kakog, Chelsea iza sebe ima sezonu za zaborav. Plavci će završiti na devetom mjestu i ovo bi mogao biti najgori pokušaj obrane naslova u povijesti Premier lige, nakon što su prošle sezone završili na prvom mjestu. Chelsea svoju sljedeću utakmicu igra na Anfieldu protiv Kloppovog Liverpoola.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!