NaslovnicaVijestiDalić: Ovo je naš najveći problem zbog kojeg smo izgubili od Engleske

Dalić: Ovo je naš najveći problem zbog kojeg smo izgubili od Engleske

Hrvatska je poražena na Wembleyu od Engleske (1:2), iako je imala vođstvo, ali Englezi su preokretom stigli do prvog mjesta u grupi, plasmana na završni turnir Lige nacija, a Vatrene gurnuli u ligu B.

“Čestitam Engleskoj na prvom mjestu i pobjedi. U prvom poluvremenu smo mali sreće, nismo bili dobri. U drugom smo bolje zaigrali. Nakon vodstva imali smo neke prilike no nismo ih iskoristili. Primili smo zatim dva gola iz prekida”, rekao je Dalić na konferenciji za medije u Londonu.

“Nisam niti nezadovoljan, niti tužan jer smo muški odigrali utakmicu. Čestitam na tome svojim igračima”, dodao je. Hrvatska je na koncu izgubila sa 1-2 u posljednjoj utakmici u skupini Lige nacija premda je vodila s 1-0. Englezi su tom pobjedom osvojili prvo mjesto u skupini, dok je Hrvatska ispala u drugi jakosni razred.

“Nedostatak snage je bio naš najveći problem. Nismo se oporavili kako treba nakon utakmice sa Španjolskom. U zadnjih deset minuta je igračima pala koncentracija. U tom drugom poluvremenu Englezi nisu imali prilika, mi smo pak igrali dobro no onda smo naivno primili dva gola iz prekida”, rekao je Dalić dodavši:

“Energija, snaga i pad koncentracije bili su nam najveći problem. Vidjelo se to na Šimi Vrsaljku i Anti Rebiću”, dodao je. Rekao je kako je u svlačionici zavladala tuga nakon poraza jer su igrači htjeli pobijediti. “Imali smo sve na dlanu, pobjedu na Wembelyu… Tužni smo, nije lako igračima.”

“Ovo je bila naša zadnja utakmica u sezoni no moraju biti ponosni, igrači moraju dići glavu. Pobijedili smo Španjolsku u posljednjim trenucima, sada smo pak izgubili na kraju, to je nogomet. Mi smo mala zemlja moramo biti ponosni na sebe, nemamo uvjete, a ostvarili smo sjajne rezultate ove godine”, istaknuo je.

Dalić najavljuje novi pohod Hrvatske, ovaj put na europski tron. “Najveća meta i cilj nam je Europsko prvenstvo, sigurno možemo ponoviti uspjeh sa Svjetskog prvenstva. Ovo je sada bio veliki temelj za budućnost. U Ligi nacija su igrali mladi igrači, stvorili smo sinergiju s navijačima, to nam je dugo nedostajalo, oni će nas sada prati diljem svijeta. Nastavljamo dalje. Želimo ponoviti nešto slično na Europskom prvenstvu. Zato nam je poslužilo ovo natjecanje”, objasnio je Dalić.

Ne razmišlja o odlasku s klupe. Štoviše, najavio je nove pobjede u budućnosti. “Kao trener imam uvijek visoke ambicije. Želim novi veliki rezultat s reprezentacijom”, naglasio je.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!