NaslovnicaVijestiDan kada je Totti debitovao za Romu!

Dan kada je Totti debitovao za Romu!

Na današnji dan, prije tačno 23. godine, legendarni Francesco Totti je debitovao za seniorski tim Rome. Tog 28. marta 1993. godine Totti je sa svojih šesnaest godina ušao u igru protiv Brescie ne sluteći da će postati istinska legenda rimskog kluba.

Dan kada je Totti debitovao za Romu!

Odmah u svojoj drugoj sezoni u bordo dresu 1993./94. izborio se za mjesto standardnog prvotimca pod vodstvom legendarnog trenera Carla Maconea. Svoj prvi pogodak u dresu Vučuce Totti je postigao 4. septembra 1994. godine protiv Foggie u utakmici koja je završena nerješenim rezultatom 1:1.

Legendarni princ Rima je cijelu svoju karijeru proveo u dresu Rome, gdje će je vrlo vjerovatno i završiti. Totti je bio odan Vučici do samoga kraja, iako je mogao da bira gdje će igra.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Francesco Totti je za Romu odigrao 751 utakmicu, postigao je 300 golova i upisao 188 asistencija. Osvojio je pet trofeja, od kojih je sasvim sigurno najvažnija titula u Seriji A 2001. godine.

Pored toga, po dva puta je osvajao Kup Italije (2007, 2008) i Superkup Italije (2001, 2007). Zanimljivo, Totti nije imao sreće u Seriji A, pošto je čak u osam navrata bio vicešampion. I sa reprezentacijom Italije se popeo na krov svijeta kada su 2006 godine osvojili Svijetsko prvenstvo u Njemačkoj.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!