NaslovnicaVijestiPRIZNAO DA ODLAZI? De Ligt odgovorio na špekulacije o odlasku iz Ajaxa!

PRIZNAO DA ODLAZI? De Ligt odgovorio na špekulacije o odlasku iz Ajaxa!

Kapiten i jedna od najvećih zvijezda Ajaxa Matthijs de Ligt priznao je kako je možda odigrao i posljednju utakmicu u dresu nizozemskog velikana.

De Ligt napušta Ajax

Talentirani defanzivac se već dugo vremena povezuje sa odlaskom iz Amsterdama ovog ljeta nakon nevjerovatne sezone pod vodstvom Erika ten Haga, u kojoj su stigli do finala Lige prvaka, te osvajili titulu prvaka države.

Barcelona je već u zimskom prelaznom roku dogovorila dolazak njegovog suigrača, veznjaka Frenkeia de Jonga, te je vodeći favorit i za dovođenje De Ligta. Ipak, kako bi obezbijedili sredstva za taj transfer, Katalonci će morati po svemu sudeći prodati Philippea Coutinha, što ostavlja dovoljno vremena Manchester Unitedu i Liverpoolu da im ga pokušaju ‘ukrasti’.

Matthijs je već ranije priznao kako se divi Virgilu van Dijku, sa kojim čini štoperski dvojac u reprezentaciji Nizozemske, dok Unitedu pod hitno treba novi centralni defanzivac. Nakon osvajanja lige u nedjelju, De Ligt je priznao kako je razgovarao sa čelnicima kluba u vezi mogućeg odlaska.

Na pitanje novinara da li je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Ajaxa, on je odgovorio: “Još uvijek ne znam. Bilo je razgovora u vezi toga, ali još uvijek nema dogovora.”

19-godišnjak će najvjerovatnije koštati oko 100 miliona eura, što bi bio novi rekord kada su u pitanju transferi defanzivaca, a trenutni drži upravo Van Dijk, koji je u Liverpool stigao za oko 80 miliona eura.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!