NaslovnicaVijestiDani Alves otkrio šta ga je nerviralo u Juventusu

Dani Alves otkrio šta ga je nerviralo u Juventusu

Dani Alves, koji je ovog ljeta bio povezivan sa prelaskom u Manchester City, u srijedu je službeno predstavljen kao novo pojačanje Paris Saint Germaina, u koji je stigao besplatno iz Juventusa.

Dani Alves otkrio šta ga je nerviralo u Juventusu

Na predstavljanju u francuskom klubu Brazilac se izvinio Pepu Guardioli i rekao da je morao uraditi što je najbolje za njegovu karijeru, te da je izabrao PSG ispred Cityja jer želi postati prvak.

34-godišnjak je također priznao zašto je bio nesretan u klubu iz Torina, izjavivši da atmosfera u svlačionici i nije bila baš najbolja.

“U početku sam imao puno problema jer me ostali nisu razumjeli, na i izvan terena”, rekao je Dani za L’Equipe.

“Trebalo mi je vreena da uspostavim vezu sa ostalim igračima, a kada smo ju uspostavili, došli su i rezultati.”

“Nerviralo me što u svlačionici nije bilo dopušteno slušati glazbu. Ne mogu živjeti bez nje, bez plesanja… Nisam luda osoba koja želi mijenjati sva pravila, ali svako ima svoj način na koji se motivira, stvara energiju i prenosi ju na druge.”

“Svi su me sumnjivo gledali. Malo po malo to se poboljšalo i imali smo dobar drugi dio sezone.”

Alvesova odluka da napusti ‘Staru damu’ je vjerovatno u najboljem interesu obje strane, ali pred Juventusom je sada veliki zadatak pronalaska njegove zamjene.

Po svemu sudeći, pored Alvesa, klub će ovog ljeta napustiti i Leonardo Bonucci, koji je navodno već sve dogovorio sa velikim rivalom AC Milanom, a u transfer bi trebao biti uključen i desni bek Rossonera Mattia De Sciglio.

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!