NaslovnicaVijestiDaniel Alves: Neymar je zaslužio biti drugi, ne Cristiano

Daniel Alves: Neymar je zaslužio biti drugi, ne Cristiano

Defanzivac Barcelone, Daniel Alves, izjavio je kako je njegov suigrač Neymar zaslužio završiti na drugom mjestu u izboru za Zlatnu loptu, odmah iza Lionela Messija.

neymar ronaldo messi

Dvojac iz Barcelone je osvojio prvo, odnosno treće mjesto, a ovo je Messiju rekordna peta Zlatna lopta, a slavio je sa velikom prednošću ispred drugoplasiranog Cristiana Ronalda.

Neymar je završio treći, što mu je novi osobni rekord, ali njegov suigrač u klubu i reprezentaciji vjeruje da su njegovi nastupi prošle godine zaslužili još bolje mjesto.

“Da, iznenadilo me što nije završio drugi, ali mnogi počnu plakati kad pričam ovakve stvari i kad glasno razmišljam. Neymar je prošao kroz nevjerovatnu evoluciju i bolji je igrač svakog dana, naravno da će se nastaviti boriti za ovu nagradu, želi je i naporno će raditi da ju osvoji.”

Alves je, međutim, naglasio da sve dok je Messi tu, teško je zamisliti nekog novog osvajača u narednim godinama.

“On može održati pobjednički niz koliko god on želi. Ukoliko nastavi osvajati kao u posljednjih par godina, on neće imati nikakvu konkurenciju. Godine prolaze, a on je sve bolji i bolji. Osjećamo se privilegovano jer ga imamo u timu.”

Messi, Neymar i Alves su izabrani u FIFPro timu godine, a pored njih, tu je i još jedan igrač Barcelone, Andres Iniesta.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!