NaslovnicaVijesti"Daniel Sturridge je jednako dobar kao i Harry Kane"

“Daniel Sturridge je jednako dobar kao i Harry Kane”

Trener West Bromwich Albiona Alan Pardew izjavio je kako se nada da Daniel Sturridge do kraja sezone može pokazati da je jednako dobar kao i Harry Kane.

Sturridge na istom nivou kao Kane

Engleski reprezentativac je na The Hawthorns stigao jučer iz Liverpoola na posudbu do kraja sezone, nakon što nije bio zadovoljan minutažom ove sezone u dresu ‘Redsa’. Kako je i sam priznao krajem prošle godine, želi igrati redovno u drugom dijelu sezone kako bi osigurao mjesto u reprezentaciji pred predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji, koje je na rasporedu sljedećeg ljeta.

Pardew smatra kako je 28-godišnjak istog kalibra kao i zvijezda Tottenham Hotspura i senzacija Premier lige u posljednjih nekoliko sezona, Harry Kane. Također je dodao i kako je uvjeren da će engleski izbornik Gareth Southgate pažljivo pratiti njegovu formu u novom klubu.

“Morate ga staviti u istu kategoriju sa Harryjem Kaneom”, rekao je Pardew, te nastavio: “Harry je u sjajnoj kondiciji i trenutno je na vrhuncu. Razumljivo je kako je vjerovatno malo ispred Daniela.”

“Međutim, Daniel ima potencijal, posebno na utakmicama na kojima nam je potreban gol, na kojima trebamo ‘slomiti’ protivnika. Ima poseban stil igre koji mnogi drugi igrači nemaju. Dakle, ukoliko mu uspijemo popraviti fizičko stanje i vratiti ga blizu njegove najbolje forme, siguran sam kako će Gareth obratiti pažnju na njega.”

[su_million_pound]

Sturridgeova skoro cijela karijera je ispunjena brojnim povredama i problemima sa fizičkom kondicijom, i zbog toga je prošle sezone od prve minute nastupio u samo sedam ligaških utakmica, odnosno u 11 utakmica sezonu ranije. Njegov novi trener priznaje da je svjestan kako su povrede veliki problem za Sturridgea, ali i dodaje kako će mu pomoći da ostane zdrav što je duže moguće.

“Kad dovedete bilo kojeg igrača, možete ga izgubiti odmah. Sve što možete uraditi je tretirati ga dobro i nadati se da će ga povrede zaobići. Ukoliko zaobiđu Daniela na duži period, nadam se da će odgovoriti postizanjem golova.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!