NaslovnicaVijestiDanny Mills: Ova ikona Arsenala je donijela simuliranje u engleski nogomet

Danny Mills: Ova ikona Arsenala je donijela simuliranje u engleski nogomet

Ova ikona Arsenala je donijela simuliranje u engleski nogomet. Robert Pires je kriv za simulacije koje su počele na engleskom tlu, kaže bivši igrač Leedsa i Engleske, desni bek Danny Mills. Pires, dvostruki pobjednik Premier lige sa Arsenalom, bio je poznat po vrhunskoj tehnici i vještini, ali i po tome što je uvijek bio mekanog srca.

Ova ikona Arsenala je donijela simuliranje u engleski nogomet

Mills se suočio sa francuskim krilnim igračem u više navrata dok je igrao za Leeds i Manchester City i kaže da nije bilo dobrog odnosa između njih dvojice.

38-godišnjak je nastavio tvrditi da je njegov bivši protivnik odgovoran za uvođenje simuliranja u engleskom nogometu.

U svojoj kolumni za The Times, Mills je napisao: “Istina je da nije bilo dobrog odnosa između mene i Piresa.”

“Proveo sam mnogo godina igrajući protiv njega kao desni bek, za Leeds United i Manchester City, a mi smo imali ono što se moglo nazvati podijeljeni odnos.”

“Ja ću ga pamtiti kao igrača koji je, po mom mišljenju, donio simuliranje u engleski nogomet.”

“Njegova navika je olakog bacanja na zemlju bez ikakvih provokacija me uvijek razbijesni.”

Pires prolazi sve mlade selekcije Metza i 1993. godine dobija priliku da odigra debitantsku utakmicu za prvi tim protiv Lyona.

Za šest sezona provedenih u Metzu odigrao je 162 utakmice i postigao 43 gola i osvojio Francuski liga kup, da bi 1998. godine za 5 miliona funti prešao u Olimpic Marseille. Posle dve sezone napušta klub.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Arsenal kupuje Piresa za 6 miliona funti kao zamjenu za Marka Overmarsa koji za rekordnih 25 miliona funti prelazi u Barcelonu.

U sezoni 2001-2002 ima najviše asistencija u prvenstvu i dobija nagradu za najboljeg fudbalera Arsenala i engleskog prvenstva. Poslije lošeg početka sezone 2002/03.

Pires se vraća u prošlogodišnju formu i postiže 14 golova na 20 mečeva koje počeo kao starter.

Dobija nagradu za najboljeg igrača engleskog prvenstva februara 2003. Pires postiže pobjedonosni gol u finalu FA kupa protiv Southamptona.

U sezoni 2003/04. igra jednu od glavnih uloga zajedno sa Henryjem osvajanju Premijer lige. Nih dvojica su zajedno postigli 57 golova u svim takmičenjima.

Sezonu završava sa 14 postignutih golova i 7 asistencija. Sezonu 2004/05.završava kao treći strijelac lige, iza Henryja i Jonsona iz Cristal Palacea.

Tokom sezone 2005/06. potpisuje novi ugovor, ali poslije nekoliko slabih utakmica postaje zamjena za Aleksandra Hleba, Jose Antonija Reyesa i Fredija Ljungberga.

Posljednju utakmicu u dresu Arsenala je odigrao protiv Barcelone. Odlazak Piresa iz Arsenala izazvao je veliku tugu kod navijača i saigrača.

Poslije šest sezona u Arsenalu Pires se pridružuje ekipi FK Viljareala u maju 2006. Prvu utakmicu počinje kao rezerva protiv Real Sosiedada, prvi gol postiže protiv Betisa, a prvi meč kao starter protiv Barcelone.

Pires je izjavio da je prezadovoljan uslovima u Španiji, ali da bi voleo da posljednju utakmicu u karijeri odigra za Arsenal.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!