NaslovnicaVijestiDanny Welbeck objasnio zašto je slavio gol protiv Manchester Uniteda

Danny Welbeck objasnio zašto je slavio gol protiv Manchester Uniteda

Jučer je u Engleskoj odigran susret 36. kola Premier lige između Arsenala i Manchester Uniteda, a gol protiv bivšeg kluba je postigao Danny Welbeck, te ga je na iznenađenje navijača ‘Crvenih vragova’ i proslavio.

Welbeck objasnio zašto je slavio gol protiv Manchester Uniteda

Arsenal je na kraju slavio rezultatom 2-0, a vodeći gol je postigao Granit Xhaka.

Postalo je uobičajeno u posljednje vrijeme da igrači ne slave gol protiv bivšeg kluba, ali to nije slučaj sa Dannyjem Welbeckom.

On je rođen u Manchesteru i zaigrao je za klub kao osmogodišnjak. Ukupno je odigrao preko 140 utakmica za klub sa Old Trafforda, prije nego što je 2014. godine stigao u Arsenal.

Welbeck je objasnio da, iako je United za njega poseban klub, on jednostavno nije mogao propustiti priliku da proslavi gol.

“Odrastao sam u Manchester Unitedu tako da taj klub ima posebno mjesto u mom životu. Međutim, kad izađemo na teren, to postaje posao. Kada postigneš gol moraš biti sretan, zar ne?”

Navijači Arsenala su ovu prezadovoljni ovom proslavom, te je nazivaju osvetom sa proslavu Robina Van Persieja protiv svog bivšeg kluba.

Arsenal je ovom pobjedom stigao na korak do 5. mjesta, na kojem je upravo Manchester United sa dva boda više, ali i odigranom utakmicom više.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!