NaslovnicaVijestiDanny Welbeck otkrio imena svojih idola

Danny Welbeck otkrio imena svojih idola

Napadač Arsenala Danny Welbeck izjavio je da tri igrača kojima se divio kada je bio mlađi su Thierry Henry, Ryan Giggs i Ronaldinho.

Thierry Henry, Ryan Giggs i Ronaldinho

Welbeck se vratio u prvi tim Arsenala prošlog vikenda, kada je ušao sa klupe i postigao pobjednički gol protiv Leicester Cityja u 95. minuti susreta, a to mu je bio prvi nastup nakon devet mjeseci neigranja.

Welbeck je na twitteru upitan koji igrači su ga posebno inspirisali tokom njegovog odrastanja i prolaska kroz akademiju Manchester Uniteda, a on je otkrio da su njih trojica najviše utjecali na njega.

“Mnogo je igrača, teško je izabrati… Divio sam se Giggsu, Henryju i Ronaldinhu.”

Welbeck je stigao u Arsenal u ljeto 2014. godine, a sada ima priliku da igra na stadionu na kojem je igrao jedan od njegovih junaka, Thierry Henry, a možda i obori koji njegov rekord. Welbeck je nedugo nakon prelaska u Arsenal postigao hat-trick u Ligi prvaka, a postigao je čak i pobjednički gol u FA Kupu protiv svog bivšeg kluba na Old Traffordu.

Međutim, teško da može sustići uspjehe ostale dvojice, s obzirom da je Giggs osvojio 13 premierligaških naslova, a Ronaldinho je dominirao Europom u dresu Barcelone, a osvojio je i Svjetsko prvenstvo sa Brazilom 2002. godine.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!