NaslovnicaVijestiDavid Beckham: Svjetska prvenstva se trebaju održati u Rusiji i Kataru

David Beckham: Svjetska prvenstva se trebaju održati u Rusiji i Kataru

David Beckham vjeruje da Svjetska prvenstva 2018. i 2022. godine ne bi trebala smjela biti premještena u druge države uprkos korupcijskom skandalu koji je zahvatio FIFA-u.

beckham

Švicarski ured državnog odvjetnika (OAG) trenutno istražuje nepravilnosti oko dodjeljivanja domaćinstava Svjetskog prvenstva 2018. godine Rusiji, te 2022. godine Katru. Švicarci također istražuju i suspendiranog predsjednika FIFA-e Seppa Blattera za uplatu od 1,3 miliona funti na račun također suspendiranog predsjednika UEFA-e Michela Platinija.

Upitan od strane medija za mišljenje o ovom skandalu, Beckham je odgovorio: “Dosta toga treba učiniti. To je takav nered da će potrajati njegovo čišćenje. Za mene, kao velikog ljubitelja ove igre, gledati ovakve stvari je poražavajuće.”

Šesnaest od 24 člana FIFA-inog odbora koji su služili u vrijeme kada je dodjeljeno domaćinstvo za ove dvije države već su kažnjeni, a neki su i dalje pod istragom. Katarova ponuda za domaćinstvo 2022. godine naišla je na veliki otpor javnosti jer će se to Svjetsko prvenstvo igrati na zimu zbog izuzetno visokih temperatura u Kataru tokom ljeta.

Međutim, Beckham smatra da domaćinstvo ne treba dodjeliti nekom drugom: “Bilo da je tu riječ o korupciji ili ne, te zemlje su izabrane. Ljudi moraju preći preko toga. Stvar je u promoviranju nogometa u novim državama. Trebamo se pomiriti s ovim izborom.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!