NaslovnicaVijestiDavid Luiz: Paris Saint-Germain može osvojiti Ligu prvaka

David Luiz: Paris Saint-Germain može osvojiti Ligu prvaka

Nogometaš Paris Saint-Germaina, David Luiz, uvjeren je da je njegov tim jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka ove sezone, zajedno sa Barcelonom, Real Madridom i Bayern Munchenom.

david luiz

Francuski prvaci su u ždrijebu dobili londonski Chelsea u osmini finala, nakon što su u grupi A završili kao drugoplasirani iza Real Madrida. “Parižani” su se već susreli sa Mourinhovim timom u istoj nokaut fazi ovog takmičenja i prošle sezone, kada su prošli dalje.

Njihov branič, David Luiz, izjavio je da je PSG spreman na svaki izazov, priznajući da mnogo toga može odlučiti konačnog pobjednika. Upitan od strane novinara da li je PSG sazrio da se takmiči sa europskom elitom, Brazilac je odgovorio: “Naravno, to je Liga prvaka, tako da u nokaut fazi sve je moguće.”

“Ostali su najbolji timovi i najbolji treneri, tako da se moramo nadati pobjedi protiv bilo koga. Želimo pokazati da je klub napredovao, idemo u pravom smjeru. U Ligi prvaka odlučuju detalji, kao i prošle godine. Da smo imali sve igrače na raspolaganju prošle godine protiv Barcelone, završilo bi se drugačije. Dosta igrača je bilo povrijeđeno, suspendovano ili nespremno fizički.”

[su_bet_at_home_1]

Nakon što su odigrali protiv Real Madrida na Parku prinčeva neriješeno 0-0, utakmica u Madridu je odredila konačno stanje u grupi. Luiz priznaje da je Benitezov tim zasluženo odnio pobjedu, ali i dalje je uvjeren da će njegov tim osvojiti Ligu prvaka.

“Mislim da su u tom trenutku bili bolji od nas. Nisu počeli sezonu na najbolji način, ali su u pravom trenutku zaigrali kako se od njih i očekuje. Sada svaka sitnica u nokaut fazi pravi razliku.”

[excerptlist ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!