NaslovnicaVijestiDavid Moyes otkrio kako je prije četiri godine velika zvijezda Bayerna pristala...

David Moyes otkrio kako je prije četiri godine velika zvijezda Bayerna pristala na prelazak u United: “Obavio sam satanak sa njim i on je pristao..”

Za razliku od Van Gaala i Mourinha ( koji također nisu pretjerano uspješni), bivši Unitedov šef David Moyes proživo je veoma nesupješan period u klubu. Bez obzira što je osvojio Community Shield, navijači i uprava tada su bili naviknuti na uspjehe te je njegova epizoda u Unitedu brzo završena.

55-godišnji bivši strateg Evertona dobio je težak domaći zadatak gdje je morao da zamijeni legendarnog Alexa Fergusona koji je otišao u mirovinu. Ipak, pritisak je bio prevelik te je otpušten već u prvoj sezoni.

NEKOLIKO IZNENAĐENJA? Ovo je 10 klubova koji izdvajaju najviše novca za plate nogometaša

Tokom ljetnog transfer roka u vezu sa Unitedom su se dovodili Leighton Baines, Gareth Bale i Cesc Fàbregas, no Moyes nije uspio u klub dovesti ni jedno od velikih imena te je njegovo najveće ljetno pojačanje bio Marouane Fellaini iz Evertona.

Međutim, bivši trener Real Sociedada i Sunderland nedavno je otkrio da je postigao dogovor oko potpisivanja Tonija Kroosa prije pet godina.

Bivši veznjak Bayern Munchena potpisao je za Real Madrid 2014., no Moyes je u njemu vidio idealnu zamjenu za umirovljenog Paul Scholesa.

“Toni Kroos se složio da pređe u Manchester United”, rekao je Moyes za talkSPORT.

“Upoznao sam se sa njim i njegovom suprugom i sve smo se dogovorili kad je još bio u Bayernu. No tada se pojavio Real, i transfer je propao.”

 

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!