NaslovnicaVijestiDavid Moyes otkrio koja pojačanja su mu obećana nakon što je preuzeo...

David Moyes otkrio koja pojačanja su mu obećana nakon što je preuzeo Manchester United

Bivši trener Manchester Uniteda, David Moyes, otkrio je da klub nije uspio ostvariti plan, koji je podrazumijevao dolazak Garetha Balea, Tonija Kroosa i Cesca Fabregasa, a također se planirao i povratak Cristiana Ronalda.

David Moyes otkrio koja pojačanja su mu obećana

Nakon što se legendardni Sir Alex Ferguson umirovio, Moyes ga je naslijedio na klupi ‘Crvenih vragova’ 2013. godine i bio je povezivan sa dovođenjem mnogih vrhunskih igrača u to vrijeme kako bi klub zadržao na samom vrhu.

Sutra je na rasporedu Boxing Day, a Moyes, koji trenutno vodi Sunderland, vraća se na Old Trafford. Na press konferenciji pred ovu utakmicu, škotski stručnjak je otkrio kakav je bio plan kada je stigao na klupu Manchester Uniteda, na kojoj se zadržao tek deset mjeseci.

On je izjavio da su mu u klubu obećali dovođenje bivšeg igrača Cristiana Ronalda, a druga meta je bio tada igrač Tottenhama Gareth Bale, koji se odlučio za Real Madrid. Cesc Fabregas je bio blizu dolaska iz Barcelone, dok je Moyes također priznao da je bio postignut dogovor sa Tonijem Kroosom, ali transfer e nikad nije ostvario jer je dobio otkaz.

“Kada sam stigao u klub moja najveća želja je bio Gareth Bale. Već sam imao osjećaj da je on zapravo igrač Manchester Uniteda.”

“Borio sam se za njega do posljednje minute. Zapravo smo mu ponudili bolji ugovor nego Real Madrid, ali Bale se odlučio za njih. To je, po mom mišljenju, igrač kojeg sam svim silama želio vidjeti u Manchester Unitedu.”

“Druga meta je bio Cesc Fabregas, za kojeg smo se također borili do kraja, ali do transfera nije došlo. Sjećam se kada sam prvi put upoznao Sir Alex Fergusona, on mi je rekao da postoji šansa da se u klub vrati Cristiano Ronaldo.”

Moyes je također naveo da je transfer Kroosa iz Bayerna već bio dogovoren.

“Toni Kroos je pristao doći iz Bayerna, lično sam sve dogovorio s njim i njegovim agentom, ali sam dobio otkaz to ljeto.”

Njemački reprezentativac je tog istog ljeta prešao u Real Madrid.

“Ponekad ne dobijete ono što želite. Prvenstveno mislim na Garetha Balea. Mnogo drugih igrača je stiglo u Manchester United i nisu nužno napravili razliku. S obzirom na vrijeme koje sam dobio, da sam ostao u klubu mislim da bih sada imao vrlo uspješan tim.”

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!