NaslovnicaVijestiDavid Villa: Griezmann je jedan od najboljih igrača

David Villa: Griezmann je jedan od najboljih igrača

Zvijezda Atletico Madrida Antoine Griezmann je na istoj razini kao Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, prema mišljenju Davida Ville.

Griezmann je jedan od najboljih igrača

 

Francuski reprezentativac Griezmann uživao je u nevjerovatnoj sezoni, postigavši 29 golova u svim takmičenjima, čime je mnogo pomogao svom timu u utrci za ligu i Ligu prvaka.

Villa, koji je napustio Atletico Madrid i prešao u New York City neposredno prije dolaska Griezmanna iz Real Sociedada u ljeto 2014. godine, ne sumnja da se 25-godišnjak sada može smatrati jednim od najboljih na svijetu.

Upitan od strane španjolske Marce da li je Francuz na nivou Messija i Ronalda, Villa je rekao: “Da, on je na najvišem nivou. Griezmann je jedan od najboljih igrača u ovom trenutku u svijetu nogometa. Potrebno je mnogo truda da bismo radili stvari koje on radi, te imali fokusiranost kakvu on ima.”

“Imam puno prijatelja u svlačionici i svi su oduševljeni njime, i kao osobom, i kao nogometašem. On je mlad, ima budućnost pred sobom i masivan potencijal.”

Atletico Madrid je u posljednjih nekoliko tjedana radio na pogon Fernanda Torresa, koji je podsjetio na svoje najbolje dane i postigao pet golova u posljednjih sedam ligaških nastupa. Također je postigao i vjerovatno ključan gol u četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka protiv Barcelone, neposredno prije nego što je dobio crveni karton.

Villa priznaje da renesansa njegovog sunarodnjaka dolazi kao malo iznenađenje, s obzirom što je sve pokazao u svojoj karijeri.

“Torres je borac i pobjednik. Kad god su ljudi pokušali reći loše stvari o njemu, on je odgovorio na terenu. Nikada se nije sslagao sa tvrdnjama medija i zato nisam iznenađen njegovom trenutnom formom. Poznajem ga, znam koliko se trudi i njegove sposobnosti. Sretan sam zbog njegove forme. Nadam se da će što je duže moguće igrati u vrhunskoj formi.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!