NaslovnicaVijestiDavinson Sanchez objasnio zašto je odbio priliku da zaigra u Barceloni

Davinson Sanchez objasnio zašto je odbio priliku da zaigra u Barceloni

Jedan od najvećih talenata na svojoj poziciji Davinson Sanchez u nedavno završenom prelaznom roku stigao je u Tottenham Hotspur iz Ajaxa u transferu vrijednom 40 miliona eura.

Sanchez objasnio zašto je odbio priliku da zaigra u Barceloni

21-godišnjak je za nizozemskim timom prošle sezone stigao do finala Europske lige, gdje su poraženi protiv Manchester Uniteda. Kolumbijski reprezentativac nastupio je u ukupno 45 utakmica u svim takmičenjima, te postigao šest golova i upisao dvije asistencije.

Ipak, Davinson je mogao i završiti u Barceloni, koja se većinu ljeta povezivala s njegovim dovođenjem, ali je ipak odbio tu priliku, a otkriva i zašto.

“Svi su mi govorili da moram igrat u Barceloni, da sam brz, snažan, tehnički dobar, stvoren za Barcu”, rekao je Sanchez za Daily Mail.

“Međutim, to nije opcija jer bih igrao za Barcelonin B tim, a želio sam nastaviti igrati na najvišem nivou.”

Saznajte bitne informacije prvi!

Mladi defanzivac priznaje kako je veliki utjecaj na njegov dolazak u London imao trener Mauricio Pochettino.

“Imao sam fantastičan period u Ajaxu i stigli smo do finala Europske lige. Ovog ljeta je bilo dosta špekulacija oko moje budućnosti, ali Spursi su jedini poslali ponudu. Mauricio Pochettino je imao ogroman utjecan na ovaj transfer.”

“Vidio sam priliku za napredovanje u ovom klubu. On je zaista izvanredan trener. Može se šaliti sa igračima, ali kad izađete na teren znate da se želite boriti za njega.”

[touchcarousel id='2']

[su_bonus]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!