NaslovnicaVijestiDe Boer: Van Gaal će napustiti Manchester United ukoliko se ne plasira...

De Boer: Van Gaal će napustiti Manchester United ukoliko se ne plasira u Ligu prvaka

Van Gaal će napustiti Manchester United ukoliko se ne plasira u Ligu prvaka, rekao je De Boer. Holanđanin je pod velikim pritiskom u posljednjih nekoliko tjedana i njegov bivši igrač kaže da bi se Van Gaal mogao oprostiti od kluba svojom voljom, ako se ne kvalifikuje u Ligu prvaka.

Van Gaal će napustiti Manchester United ukoliko se ne plasira u Ligu prvaka

Louis van Gaal bi mogao napustiti Manchester United ako se klub ne plasira u Ligu prvaka, rekao je Ronald de Boer.

Holanđanin je pod velikim pritiskom u posljenjih nekoliko tjedana, sa Unitedom koji je trenutno pet bodova iza četvrtog Arsenala dok se pripremaju za utakmicu protiv Chelseaja.

De Boer, blizak prijatelj Van Gaala, kaže da je 64-godišnjak dobro svjestan inherentne potrebe Uniteda da se plasira u Ligu prvaka, tvrdi da će menadžer odstupiti svojom voljom ukoliko ne završi na jednom od prva četiri mjesta.

“Louis zna bolje od bilo koga da se klub kao Manchester United mora plasirati za Ligu prvaka. Ako on to ne učini onda će znati da je to kraj priče.”, izjavio je De Boer za Daily Mirror.

[su_netbet_nfl]

“Louis je u mojim očima i dalje trener top-klase i on će preživjeti u Manchesteru. Ali sve kritike o načinu na koji United igra je potpuno zasluženo.”

“Organizacija tima je 100 puta bila bolja prošle sezone i taktički su bili u boljoj formi. Ali i dalje postoji veliki nedostatak, posebno u napadu.”

United je prošle sezone završio četvrti i vratio se u Europsko takmičenje nakon jedne sezone, a Van Gaal tvrdi da je cilj i dalje isti i da Manchester mora da se bori za treće mjesto, bez obzira što ih dijeli sedam bodova.

“Cilj je i dalje isti. Da se plasiramo u Ligu prvaka i završimo jedan korek bolje nego prošle sezone, a to jeste treće mjesto”, rekao je Van Gaal.

“Leicester je stvorio veliku razliku, ali još uvijek je moguće da ih stignemo. Mi smo u vrlo dobrom raspoloženju. To je vrlo važno da se na jednim od prva tri mjesta bude u aprilu.”

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

RB Salzburg zaradio 50 milijuna eura od ispadanja Arsenala iz Lige...

0
Nakon sinoćnjeg ispadanja Arsenala iz Lige prvaka, lista europskih klubova sudionika Svjetskog klupskog prvenstva je konačno kompletirana. Od 2025. godine, Svjetsko klupsko prvenstvo će se...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!