NaslovnicaVijestiDe Bruyne: Mourinho je bio nepravedan prema meni u Chelseaju

De Bruyne: Mourinho je bio nepravedan prema meni u Chelseaju

Krilni igrač Manchester Cityja Kevin De Bruyne izjavio je da se bivši trener Chelseaja Jose Mourinho nepravedno odnosio prema njemu, što je dovelo do njegovog odlaska iz kluba u siječnju 2014. godine.

Mourinho je bio nepravedan prema meni

Belgijski rpereznetativac, koji trenutno igra jednu od ključnih uloga u Manchester Cityju, u klub je stigao iz Wolfsburga na početku sezone za čak 55 miliona funti, a danas će nastupiti protiv svog bivšeg kluba.

De Bruyne je ranije izjavio da ne osjeća potrebu da se dokazuje Chelseaju, a u klubu sa Stamford Bridgea je odigrao samo dvije ligaške utakmice od prve minute.

Uoči povratka na Stamford Bridge, playmaker je pričao o svom bivšem treneru Mourinhu, koji je krajem prošle godine dobio otkaz.

“Mourinho je bio nepravedan prema meni u Chelseaju. Kada sam mu rekao da želim da napustim klub, on je pozvao sve ofanzivne veznjake i pokazao nam njihovu statistiku: asistencije, golove, postotak tačnih dodavanja, ključna dodavanja, driblinzi. Želio mi je dokazati da nisam igrao na nivou ostalih”, rekao je De Bruyne za Telegraph.

“Ja sam mu jednostavno odgovorio ‘Žao mi je, to nije logično. Igrao sam manje utakmica od drugih, kako me možeš porediti s drugima?’. To jednostavno nije bilo u redu u mojim očima.”

Nakon što se nije uspio izboriti za svoje mjesto u timu pored Edena Hazarda, Juana Mate, Oscara, Andrea Schurrlea i Williana, De Bruyne je otišao u Wolfsburg za 18 miliona funti, gdje je impresionirao u prethodne dvije sezone, nakon čega je stigao u City.

24-godišnjak je također iznenađen izjavom portugalskog trenera da on nije trenirao dovoljno nakon čega ga je odlučio ne pozvati za utakmicu protiv Steaue Bukurešt.

De Bruyne je dodao: “Bilo je priča da nisam trenirao dovoljno, priče od kojih se ne mogu obraniti jer su treninzi uvijek bili iza zatvorenih vrata. Ljudi koji me znaju, znaju da to nije istina. Nekoliko mjeseci nakon odlaska iz kluba, bio sam ključni igrač Wolfsburga i igrao sam dobro na Svjetskom prvenstvu. Tko je tu onda u pravu? Samo želim igrati nogomet, stavite me na klupu osjećat ću se loše.”

“Nakon njegove press konferencije i izjave o meni u Bukureštu, čak sam počeo i još više trenirati, i u dane kad nisam trebao. No, moja se situacija nikad nije promijenila. Zato sam ga na prijateljski način pitao da mi dozvoli da napustim klub.”

De Bruyne je postigao šest golova i podijelio devet asistencija u 21 ligaškoj utakmici za City ove sezone.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!