NaslovnicaVijestiDe Gea je spreman produžiti ugovor sa Unitedom, ali pod jednim uslovom

De Gea je spreman produžiti ugovor sa Unitedom, ali pod jednim uslovom

Španjolski nogometni stručnjak Guillem Balague smatra kako je golman Manchester Uniteda David De Gea spreman na dolazak u Real Madrid, ali pod jednim uslovom.

De Gea spreman produžiti ugovor

Reprezentativac Španjolske je već dugo vremena na radaru ‘kraljevskog’ kluba, a sve je počelo u ljetnom prelaznom roku 2015. godine kada je navodno sve bilo dogovoreno, ali je transfer propao u posljednjem trenutku zadnjeg dana prelaznog roka zbog papira koji nisu dostavljeni na vrijeme.

[su_bbworld]

Pored De Gee, pojavile su se špekulacije kako su Los Blancosi zainteresovani i za dovođenje golmana Chelseaja Thibauta Courtoisa, koji im je druga opcija, a koji bi u slučaju dolaska imao isti uslov kao i De Gea.

“Chelsea je ponudio novi ugovor Courtoisu, po kojem bi postao najplaćeniji golman na svijetu. Paris Saint-Germain ga također želi. Što se tiče Davida De Gee, pregovori između Manchester Uniteda i njega još nisu započeli”, rekao je Balague za Sky Sports, te nastavio: “Siguran sam kako bi David De Gea pristao na produženje ugovora, ali i on i Courtois u novim ugovorima žele otkpnu klauzulu, koja bi im dozvolila odlazak u Real Madrid ukoliko stigne ponuda.”

[su_no1forfootball]

“Žele dogovoriti pristupačnu cifru. To klubovi moraju prihvatiti, ali još uvijek nisu. U ugovoru koji je Chelsea ponudio Courtoisu ne postoji ta otkupna kluzula. U Real Madridu će morati odlučiti kojeg od njih dvojice žele dovesti.”

27-godišnjak je na Old Trafford stigao iz Atletico Madrida u ljeto 2011. godine za 25 miliona eura. Ukupno je u dresu ‘Crvenih vragova’ u proteklih sedam sezona nastupio tačno 300 puta, od čega je 114 puta mrežu sačuvao netaknutom, te mnogi smatraju kako je trenutno najbolji golman na svijetu.

S druge strane, Thibaut Courtois je u Chelsea stigao iz Genka također 2011. godine za devet miliona eura, te je odmah nakon dolaska u klub otišao na trogodišnju posudbu u Atletico Madrid. Otkako se vratio na Stamford Bridge 2014. godine, prvi je izbor na svojoj poziciji, te je od tada skupio ukupno 141 nastup u svim takmičenjima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!