NaslovnicaVijestiDefanzivac Bayern Munchena priznao kako bi mogao napustiti klub

Defanzivac Bayern Munchena priznao kako bi mogao napustiti klub

Defanzivac Bayern Munchena David Alaba u današnjem intervjuu za austrijske novine Kurier priznao je kako bi mogao napustiti bavarski klub.

Alaba razmišlja o odlasku

Lijevi bek se nedavno povezivao sa mogućim prelaskom u Barcelonu i Real Madrid, ali sa klubom u kojem je proveo cijelu karijeru ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Ipak, 25-godišnjak je priznao kako bi mogao razmisliti o odlasku u određenom trenutku: “Svjestan sam da ću jednog dana morati donijeti odluku. Ovdje se još uvijek osjećam sjajno, ali bih mogao razmisliti i o drugom putu, drugom koraku ili novom izazovu”, rekao je reprezentativac Austrije, te nastavio: “Za sada to ostavljam otvoreno. Trenutno imam ciljeve za ovu sezonu koje želim postići i samo o tome razmišljam.”

U devet sezona koliko je proveo u klubu, David Alaba je ukupno u dresu Bayern Munchena nastupio u 293 utakmice u svim takmičenjima, te postigao 25 golova i podijelio 36 asistencija, od čega je ove sezone skupio 19 nastupa. Njegova trenutna vrijednost prema Transfermarktu se procjenjuje na 38 miliona eura, ali nema sumnje da bi čelnici Bayerna tražili daleko veću cifru u slučaju njegovog odlaska.

[su_no1forfootball]

U međuvremenu, trener Freiburga Christian Streich negirao je špekulacije kako bi mogao preuzeti Bayern na kraju sezone, kada istekne ugovor legendarnom Juppu Heynckesu.

“Treneri se povezuju sa Bayernom svakog tjedna, Julian Nagelsmann, Niko Kovač, Thomas Tuchel, bio bih uvrijeđen da i moje ime nije spomenuto”, rekao je Streich, te dodao: “Nije bilo telefonskih poziva, kontakta, ništa. Postoji dovoljno ljudi koji mogu postati trener tamo, ali ja ostajem u Freiburgu.”

U ponedjeljak je Kicker izvijestio da čelnici Bayerna još uvijek nisu odustali niti od opcije da Heynckes ostane na Allianz Areni još jednu sezonu, a 72-godišnjaku su dali vremena do sredine ovog mjeseca da donese konačnu odluku. Bayern je ubjedljivo vodeći u Bundesligi, te nakon 25 odigranih kola ima 63 osvojena boda, čak 20 bodova više od drugoplasiranog Schalkea samo devet kola prije kraja prvenstva.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!