NaslovnicaVijestiDefanzivac Benfice na pragu potpisa za Manchester United

Defanzivac Benfice na pragu potpisa za Manchester United

Manchester United je po svemu sudeći blizu dovođenja Victora Lindelofa iz portugalske Benfice. Prema pisanju mnogih medija, Crveni vragovi su pokazali veliki interes za Lindelofa i očekuje se da će dogovoriti detalje transfera vrlo brzo.

Defanzivac Benfice na pragu potpisa za Manchester United

Tko je Victor Lindelof?

Victor Lindelof je 21-godišnji švedski defanzivac, koji trenutno brani boje portugalskog prvaka Benfice. Ovom mladiću mnogi predviđaju veliku karijeru, a iza sebe ima vrlo dobru sezonu u dresu BEnfice. Ukupno je odigrao 30 utakmica u svim natjecanjima, te je bio od velikog značaja u pohodu Orlova na titulu prvaka.

Šveđanin je pored toga skupio i dva nastupa za svoju reprezentaciju, a prvi poziv u istu je dobio u martu. Na njegovom debiju je, ipak, Švedska poražena protiv Turske u međunarodnoj prijateljskoj utakmici.

Interes Manchester Uniteda

Pored pojedinih engleskih medija, i švedske novine Aftonbladet su potvrdile da je Manchester United već poslao ponudu za 21-godišnjaka od oko 20 miliona funti, a portugalski mediji su objavili da će bilo koja ponuda veća od 15 miliona funti za mladog defanzivca biti prihvaćena.

Međutim, Manchester United bi se mogao boriti sa još jednim velikanom, katalonskom Barcelonom, koja je također zainteresovana za usluge mladog Šveđanina.

Lindelof je bio blizu dolaska u Englesku i ranije. Bio je vrlo blizu prelaska u Middlesbrough početkom ove godine, u zimskom prijelaznom roku. Međutim, povrede su spriječile taj transfer.

Ipak je i sam priznao da nije zainteresovan za prelazak u tim iz Championshipa, ali bi volio igrati u Premier ligi ukoliko bude prilike.

[su_betfair_200eura]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!