NaslovnicaVijestiDefanzivac Tottenham Hotspura prva želja Josea Mourinha sljedećeg ljeta

Defanzivac Tottenham Hotspura prva želja Josea Mourinha sljedećeg ljeta

Kako piše Manchester Evening News, Manchester United pomno prati situaciju u kojoj se nalazi defanzivac Tottenham Hotspura Toby Alderweireld.

Manchester United želi Alderweirelda

28-godišnjak, čiji ugovor ističe za 18 mjeseci, još uvijek nije pristao na produženje istog. Navodno, njegov trenutni ugovor uključuje otkupnu klauzulu vrijednu samo 25 miliona funti, koja može biti aktivirana u ljetnom prelaznom roku 2019. godine, i to najkasnije 14 dana prije kraja prelaznog roka.

Iako je treneru ‘Crvenih vragova’ Joseu Mourinhu sljedećeg ljeta prioritet novi vezni igrač, Alderweireldovo odbijanje produženja ugovora je privuklo pažnju portugalskog stručnjaka, koji ne bi imao ništa protiv njegovog dovođenja. Mourinho je i ranije pokazivao interes za pojedine igrače Tottenhama, a jedan od njih je i Eric Dier, koji mu je navodno bio prva želja prošlog ljeta, ali iz londonskog kluba su odbili bilo kakve pregovore. Pored njega, dugo vremena na radaru Manchestera se nalazio i lijevi bek Danny Rose, ali, po svemu sudeći, Mourinho je odlučio dati priliku Lukeu Shawu, koji bi uskoro trebao produžiti ugovor.

Manchester United je u protekla dva ljetna prelazna roka doveo dva centralna defanzivca, a u pitanju su Eric Bailly, koji je u ljeto 2016. godine stigao iz Villarreala za 38 miliona eura, te Victor Lindelof, koji je prošlog ljeta stigao za 35 miliona eura. Ipak, Lindelof nije nastupio u Premier ligi od kraja prošle godine, kada je igrao protiv Evertona.

[su_million_pound]

Mourinho i United mogli bi imati veliku konkurenciju u borbi za dovođenje Alderweirelda, koji je u Tottenham stigao za samo 16 miliona eura 2015. godine, s obzirom da njegov agent već pregovara sa nekoliko klubova. Belgijski reprezentativac nije otputovao sa ostatkom tima u Torino, te neće nastupiti u večerašnjoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Juventusa.

Njegov trener Mauricio Pochettino je povodom toga izjavio kako želi zaštititi Alderweirelda, koji se tek oporavio od teške povrede, te da ova odluka nema nikakve veze sa trenutnim pregovorima oko produženja njegovog ugovora.

Argentinac je rekao: “On ima 28 godina i to je bila ozbiljna povreda o kojoj moramo brinuti. Ne želimo riskirati njegovu karijeru. Napravili smo plan kako bismo mu pružili najbolji tretman za oporavak. On mora polako početi vraćati kondiciju, a da bi netko igrao ovakvu utakmicu (protiv Juventusa) mora biti 200 posto spreman.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!