NaslovnicaVijestiDejan Lovren je sada pametniji i iskusniji

Dejan Lovren je sada pametniji i iskusniji

Hrvatski reprezentativac u dresu Liverpoola, Dejan Lovren vjeruje da je sada pametniji, te da je naučio iz svojih grešaka u prošlosti.

Dejan Lovren

Hrvatski igrač odigrao je sjajnu utakmicu sa svojim stoperskim partnerom Mamadouom Sakhoom u remiju Borussije Dortmund i Liverpoola u Njemačkoj u Ligi Europe u četvrtak.

Meč protiv Borussije je vjerovatno bio jedan od najboljih za Lovrena u dresu Liverpoola od dolaska u ‘Redse’ 2014. godine. Došao je iz Southamptona za 20 miliona britanskih novčanica.

Tokom svog prilagođavanja timu Lovren je bio često sklon greškama u igrama koje su imale fatalne posljedice po klub. Međutim, u utakmici protiv Dortmunda je zaustavio Peirrea-Emericka Aubameyanga, Henrikha Mkhitaryana i Marca Reusa koji su ove sezone postigli zajedno 75 golova.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

“Teško je jer želim da igram svaku utakmicu, ali kad razmišljate o kartonu onda ćete ga i dobit. Ali ja ne razmišljam o tome, koncentrisan sam na svoju igru i na svoje defanzivne zadatke.”

“Učiniću sve kako bih pomogao timu, ali mislim da sam naučio iz svojih grešaka u prošlosti. Sada sam iskusniji.”

Nastup Liverpoola na Signal Idunu parka, uprkos neriješenom ishodu, je jedan od najboljih ove sezone.

“To je dobar rezultat, mislim da možemo biti malo razočarani jer smo mogli pobijediti sa 1-0, ali smo izgubili koncentraciju na njihove ubačaje. To je bio jedan trenutak dekocentracije i moramo da naučimo iz toga. Još uvijek smo mlad tim i imamo dosta mladih igrača, ali te greške nas mogu koštati.”, riječi su Dejana Lovrena, a prenosi ESPN.

“Još je sve otvoreno, Borussija je dobar tim i dobro igraju, ali mislim da ćemo slaviti na Anfiledu. Atmosfera je bila sjajna, oni su imali 12-og igrača, a imat ćemo i mi na svom stadionu.”, rekao je Dejan Lovren.

“Nakon nekoliko utakmica zajedno sa Sakhoom mnogo je lakše da se razumijemo i nadam se da ćemo nastaviti ovako.”, završio je Dejan Lovren.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!