NaslovnicaVijestiDejan Lovren kandidat za igrača mjeseca u Premier ligi

Dejan Lovren kandidat za igrača mjeseca u Premier ligi

Branič Liverpoola i hrvatske reprezentacije, Dejan Lovren, nominiran je za igrača proteklog mjeseca u Premier ligi, a za medije je izjavio da je “na pravom putu”.

lovren

Lovren je imao poteškoća prošle sezone, kada je bio među lošijim braničima Premier lige i pravio mnogo grešaka. Međutim, promjenom menadžera promijenila se i njegova igra, a zahvaljujući povredi Mamadoua Sakhoa početkom studenog, Lovren je dobio priliku pokazati Jurgenu Kloppu da je prvi izbor na toj poziciji. 27-godišnjak je u prošlom mjesecu imao nekoliko impresivnih nastupa, a najupečatljiviji je onaj u pobjedi nad Manchester Cityjem (4-1).

Za klupski magazin izjavio je da je njegov povratak u formu produkt teškog treninga u posljednje vrijeme.

“Da nisam naporno trenirao, još uvijek bih se borio za prvu postavu. Čak i kada se izborite da igrate redovno u ovakvom klubu, morate se pobrinuti da održite formu. Velika je promjena preći iz Francuske u Englesku, a još veća preći iz Southamptona u klub kao što je Liverpool, jer su očekivanja mnogo veća.”

“Međutim, sada osjećam da sam se u potpunosti uklopio, naučio sam sve o klubu, navijačima i ljudima oko mene. Oni stvarno žive za Liverpool.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Lovren vjeruje da je za njegove probleme sa formom koje je imao nakon dolaska u klub najviše kriva činjenica da se nije stigao uklopiti zbog problema sa vizom.

“Kada se kompletirao moj transfer u Liverpool, tim je već bio na predsezonskim pripremama, a ja nisam dobio vizu kako bi im se pridružio. Predsezona je veoma bitna, jer se tada upoznate sa suigračima i filozofijom kluba. Prošle godine sam nakon prelaska trenirao sa timom samo tri dana, a onda je stigla prva zvanična utakmica protiv Southamptona. Sezona nije bila perfektna, svi su od mene očekivali više. Ali, nakon svega, ja sam ponosan što sam ovdje, želim napredovati svaki dan.”

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!