NaslovnicaVijestiDel Bosque još uvijek vjeruje u španjolske veterane

Del Bosque još uvijek vjeruje u španjolske veterane

Vicente Del Bosque, selektor Španjolske, koji se povlači ovog ljeta, vjeruje da spoj mladosti i iskustva može odvesti njihov nacionalni tim do treće uzastopne europske krune.

Del Bosque

Del Bosque još uvijek vjeruje u španjolske veterane, uprkos debaklu i ispadanju u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

U odbrani svjetske krune, Španjolska se saplela na prvoj prepreci, nakon poraza od Nizozemske i Čilea, a David Villa, Xabi Alonso i Xavi objavili su svoje povlačenje iz reprezentacije nakon ovog turnira.

Međutim, Del Bosque je odlučio da ne pravi radikalne promjene u sastavu, te je ponovo pružio povjerenje starosjediocima. Španjolci su se sa lakoćom kvalifikovali za Euro 2016, kao prvoplasirani u svojoj grupi, sa Ikerom Casillasom, Andresom Iniestom i Sergiom Ramosom kao ključnim igračima.

“Zaista vjerujem u veterane koji su proveli dugo vremena sa nama, i vjerujemo u novajlije koje ubrizgale ‘svježu krv’ u tim”, rekao je Del Bosque novinarima.

“Naš cilj je da razmišljamo dalje od dva europska prvenstva koja smo osvojili, jer ljudi će uvijek vrijednovati samo ono što napravite na sledećem.”

“Za neke će to biti poslednje veliko takmičenje, a za druge debitantsko, i u tom spoju ne možemo gledati ni naprijed ni unazad. Moramo da živimo u sadašnjosti”.

[su_euro_soccer_bonus]

Diego Costa je među igralima čije mjesto je pod znakom pitanja, sa nadolazećim zvijezdama poput Alvara Morate i Paca Alcacera, dok su iskusni Fernando Torres i Aritz Aduriz takođe imali zapažene učinke ove sezone.

“O Diegu možemo suditi samo na osnovu njegove igre, jer nije počinio nikakav zločin. Njegovo ponašanje prema nama oduvijek je bilo korektno.”

“Bilo je pojedinih situacija koje baš i nisu za pohvalu, ali prema nama je uvijek imao sjajan odnos i cijenimo to”, završio je 65-godišnji stručnjak.

Španjolska je na ovogodišnjem Euru smještena u grupu D, zajedno sa reprezentacijama Češke, Turske i Hrvatske. Prvu utakmicu će odigrati 12. juna protiv Turske.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!