NaslovnicaVijestiDel Bosque: Xavi je primjer na terenu i van njega

Del Bosque: Xavi je primjer na terenu i van njega

Vicente del Bosque bio je poseban gost na svečanosti na kojoj je Xaviju dodijeljena nagrada “Legend”,
koju dodjeljuje MARCA.

xavi

“Ponosan sam što sam tu i što mu mogu čestitati u lice”, izjavio je izbornik španjolske reprezentacije.
“Xavi je primjer pravog liderstva na terenu, i van njega. To je pokazivao dugi niz godina, i trebao bi biti
veoma ponosan na sebe.”

64-godišnjak se prisjetio vremena dok je trenirao Xavija u reprezentaciji: “Na treninzima podsjećam Busquetsa šta bi Xavi uradio sa loptom da je tu.Često mislimo na njega. Na svakom treningu ne bi ispuštao loptu iz nogu, uvijek sam ga viđao kako suigračima objašnjava kako nešto uraditi sa loptom. Kod njega se uvijek isticala ta sposobnost kontrole lopte, tačnost pasa, jednostavno ga je bilo teško odvojiti od lopte. Nadam se da ćemo se prisjećati svega što je uradio i u godinama koje dolaze.”

[su_bet_at_home_1]

Veznjak Al Sadda i bivši nogometaš Barcelone, Xavi Hernández, bio je oduševljen nagradom.

“Hvala vam svima, a posebno MARCA-i. Biti imenovan legendom je velika čast. Ponosno sam jer se moje ime nalazi među ostalim imenima koji su primili ovu nagradu.”

Naglasio je da nikada nije ni zamišljao da će biti tako uspješan: “Nisam ni sanjao da ću imati ovako uspješnu karijeru. U svojim počecima karijere samo sam htio da uživam u strasti koju nogomet nudi, jer to je moja religija. Nadmašio sam i one najluđe snove. Zaista sam uživao na terenu i osjećam se privilegovanim.”

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!