NaslovnicaVijestiDel Piero: Leicester pokazuje da ništa nije nemoguće!

Del Piero: Leicester pokazuje da ništa nije nemoguće!

Legendarni Alessandro Del Piero priznao je da se nada da će Leicester City osvojiti Premier ligu ove sezone i tako pokazati da ništa nije nemoguće u svijetu sporta.

Leicester pokazuje da ništa nije nemoguće

Leicester je na dobrom putu da postane prvak države po prvi put u svojoj povijesti, a trenutno se nalaze na prvom mjestu i imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Tottenham Hotspura tri utakmice prije kraja.

Ono što čini ovaj njihov podvig još nevjerovatnijim je činjenica da su bili vrlo blizu ispadanja u Championship prije 12 mjeseci.

Nastupima ove sezone stekli su mnogo fanova iz svih dijelova svijeta, uključujući i velikana Juventusa, Alessandra Del Piera, koji je igrao pod vodstvom Claudija Ranierija u klubu iz Torina.

“Oni su sve sve bliže osvajanju Premier lige”, izjavio je 41-godišnjak, te nastavio: “Stvarno se nadam da će ovo završiti onako kako se svi nadamo, jer ovo je stvarno nešto što ćemo pričati našim unucima. Leicester pokazuje da ništa nije nemoguće u sportu.”

Del Piero je pun riječi hvale i na račun svog bivšeg kluba Juventusa, koji je osvojio petu uzastopnu titulu prvaka Serije A u ponedjeljak.

“Ne mogu ne spomenuti to što je Juventus učinio, to je zaista izvanredno. Prošli smo kroz sve i svašta prije nego što smo osvojili prvi od tih pet Scudetta. Nakon što smo se vratili iz Serije B i nakon dvije solidne sezone u Seriji A, u sljedećoj smo završili čak na sedmom mjestu.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!