NaslovnicaVijestiDembele objasnio zašto je izabrao Borussiju ispred Bayerna, Barcelone i Liverpoola

Dembele objasnio zašto je izabrao Borussiju ispred Bayerna, Barcelone i Liverpoola

Novo pojačanje Borussije Dortmund, Ousmane Dembele, tvrdi da nikada nije razmišljao o odlasku iz Rennesa u neki drugi klub osim Borussije Dortmund, iako su i najveći europski klubovi bili zainteresovani za njegove usluge.

Dembele objasnio zašto je izabrao Borussiju

Francuski U21 reprezentativac je potpisao petogodišnji ugovor sa Borussijom prošlog tjedna, te tako stavio tačku na sve špeulacije o njegovoj budućnosti.

Dembele, koji je postigao 12 golova u 26 nastupa ove sezone, navodno je bio meta Barcelone, Bayern Munchena i Liverpoola, ali priznaje da nikada nije razmišljao o prelasku u te klubove, već je bez razmišljanja prihvatio ponudu iz Dortmunda čim je ona stigla.

“Imao sam puno ponuda, ali od samog starta sam jasno dao do znanja da sam jedino zainteresovan za igranje u Dortmundu. Od početka sam znao da želim nositi samo dres Borussije”, rekao je Dembele za njemački Bild.

“Način na koji su pokazali svoj interes za mene i dali mi do znanja da me zaista žele u Dortmundu uvjerio me je da njih odaberem. Imao sam još dosta sastanaka sa trenerom Thomasom Tuchelom otkako je Borussija prvi put stupila u kontakt sa klubom prošle zime. Siguran sam da je on pravi trener i da će mi pomoći u mom napretku.”

“Dortmund je savršen klub za mlade igrače, prošlost je to pokazala. Ne mogu dočekati da odigram svoju prvu utakmicu za Borussiju pred domaćim navijačima.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!