NaslovnicaVijestiDembele objasnio zašto nije dolazio na treninge Borussije prije prelaska u Barcelonu

Dembele objasnio zašto nije dolazio na treninge Borussije prije prelaska u Barcelonu

Novi igrač Barcelone Ousmane Dembele objasnio je zašto je odbio trenirati za Borussiju Dortmund prije nego što je stigao na Camp Nou za 105 miliona eura ovog ljeta.

Dembele objasnio zašto nije dolazio na treninge Borussije

20-godišnjak je odlučio ne dolaziti na treninge svog bivšeg kluba čim se pojavio interes Barcelone.

Čelnici Borussije Dortmund su ga suspendovali zbog njegovog ponašanja i odnosa prema klubu, ali francuski reprezentativac priznaje da je to učinio samo da natjera upravu da ga proda.

U izjavi za katalonski Sport, on je rekao: “Bio sam opušten. Bilo je pitanje vremena kada će se Barca i Borussia dogovoriti, znao sam da moram biti strpljiv.”

“Odlučio sam prestati trenirati, nisam želio ići na treninge. Tražio sam izgovore samo da ne bih išao. Da nisam to uradio, a da do transfera nije došlo, sada bih žalio, jer to je bio moj dio posla.”

Dembele je odigrao nevjerovatnu prošlu sezonu u njemačkom klubu. U ukupno 42 nastupa u ligi i Ligi prvaka je postigao osam golova i upisao čak 18 asistencija za svoje bivše suigrače.

Mladi krilni nogometaš je otkrio i koji su mu ciljevi u novom klubu: “Moj prvi cilj je da se uklopim u tim, a zatim da pružim dobre nastupe na terenu zajedno sa ostatkom tima, te da osvojim što je više moguće trofeja.”

“Želim učiti od najboljih nogometaša na svijetu. Imam samo 20 godina, individualne nagrade nisu nešto što me motivira. Ne bojim se, impresioniran sam. Fokusiran sam na treninge, jer nisam trenirao dva tjedna.”

Saznajte bitne informacije prvi!

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!