NaslovnicaVijestiDenis Cheryshev: Prelazak u Valenciju bio je laka odluka

Denis Cheryshev: Prelazak u Valenciju bio je laka odluka

Krilni napadač Denis Cheryshev izjavio je da je odluka da napusti Real Madrid, te pređe u Valenciju posljednjeg dana zimskog transfer roka bila laka.

denis cheryshev

25-godišnjak se često tokom prošlog mjeseca povezivao sa prelaskom u premijerligaša Liverpool, ali Valencija je uspjela pobijediti konkurenciju i dovesti ruskog reprezentativca.

Cheryshev će do kraja sezone ostati na posudbi sa “šišmišima”, koji su u jako lošoj formi ove sezone.

“To je vrlo važna prilika za mena i nadam se da sam dostojan ovog izazova”, rekao je Rus za Valenciju TV.

“Došao sam u Valenciju zbog interesa koji je klub pokazao za mene, kao i zbog trenera, odluka je bila prilično jednostavna jer je ovo veliki klub. Došao sam u klub i dat ću sve od sebe na svakoj utakmici.”

Valencija je bez pobjede u ligi otkako je klub preuzeo Gary Neville, a Cheryshev je odlučan u namjeri da pomogne da se taj negativan niz prekine.

“U nogometu postoje takvi trenuci, a istina je da ovaj klub trenutno prolazi kroz teško razdoblje. Međutim, vjerujem da puno zalaganje svih nas će pomoći Valenciji da se izvuče iz ove teške situacije.”

Cheryshev je bio glavni akter ranije ove sezone u Real Madridovog izbacivanju iz Kupa kralja, jer je igrao iako je bio suspendovan za tu utakmicu zbog suspenzije koju je dobio u istom takmičenju dok je igrao za Villarreal prošle sezone, ali ju nije odradio.

Rus je tada izjavio da je odslužio suspenziju prije utakmice protiv Cadiza, ali nogometni savez Španjolske je svakako izbacio “kraljevski” klub iz takmičenja. On će biti spreman za polufinalni dvoboj svog novog kluba Valencije protiv Barcelone, koji je na rasporedu u srijedu.

“Spreman sam izaći na teren, uživati i upoznati svoje suigrače. Međutim, to će ovisiti o treneru, ta odluka je njegova. Barcelona je veliki i vrlo težak protivnik, ali i Valencija ima svoje prednosti, a moramo znati kako ih iskoristiti.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!