NaslovnicaVijestiDennis Bergkamp otkrio koji je njegov najteži trenutak u karijeri

Dennis Bergkamp otkrio koji je njegov najteži trenutak u karijeri

Dennis Bergkamp izjavio je kako je promašen penal u sudačkoj nadoknadi vremena protiv Manchester Uniteda u ponovljenoj polufinalnoj utakmici FA Kupa bio jedan od najtežih trenutaka u njegovoj karijeri.

Dennis Bergkamp

1999. godine Arsenal i Manchester United igrali su jedan od najuzbudljivijih mečeva FA Kupa svih vremena, ali prije nego što je Ryan Giggs mogao da postigne taj gol, Bergkamp je imao priliku da sve privede kraju.

Bergkamp, koji je sada pomoćni trener u Ajaxu, odlučio je da poslije tog promašaja više neće biti izvođač penala u Arsenalu. Srećom, igrao je sa Thierryjem Henryjem. U intervjuu sa Martinom Keownom, Bergkamp je rekao: “Imao sam samopouzdanja! Nisam bio najbolji izvođač penala, ali u tom trenutku bio sam spreman da preuzmem odgovornost”.

Srećom, prepustio sam to Henryju i Wrightu u narednim godinama, jer su hladnokrvniji od mene. Po mom mišljenju, trebalo je da bude nešto bolje, lopta je morala da završi u gornjem uglu.

“Taj promašaj bio je jedno od najvećih razočaranja u mojoj karijeri. Ukoliko neko drugi promaši penal, možete ga kriviti u svojoj glavi, govorite sebi “trebalo je da ga da”, ali tada sam to bio ja.”

“Fudbal je igra trenutka. Da sam pogodio penal, Manchester United vjerovatno ne bi osvojio trostruku krunu. To je zaokružilo njihovu sezonu.”

Arsenal nije osvojio ligu otkad je Bergkamp napustio klub, i nakon poslednjih rezultata, izgleda da će se taj niz nastaviti i ove sezone.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Klub Arsenea Wengera, koji je bio trener i samom Bergkampu, i dalje je jedan od najboljih u ligi u kontroli lopte. Imaju najveći procenat uspješnosti tačnih pasova (85%) u Premier ligi, posjed lopte 55% i 444 uspješna pasa na 90 minuta.

Nakon remija sa West Hamom (3:3) za vikend, Gunnersi zaostaju čak 13 bodova za vodećim Leicesterom. Kako stvari stoje, moraće da čekaju šampionsku titulu bar još godinu dana, dok su u Fa Kupu bili daleko uspješniji nakon Bergkampovog povlačenja.

[excerptlist num=6 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!