NaslovnicaVijestiDeset igrača koji bi osvajali Zlatne lopte da Ronaldo i Messi ne...

Deset igrača koji bi osvajali Zlatne lopte da Ronaldo i Messi ne postoje

Cristiano Ronaldo je večeras proglašen osvajačem Zlatne lopte, koju dodjeljuje magazin France Football, te se tako izjednačio sa Lionelom Messijem.

Potencijalni dobitnici Zlatnih lopti

Obojica sada imaju po pet Zlatnih lopti, te su u proteklih deset godina uspostavili dominaciju kada je u pitanju ova nagrada.

Tačnije, od 2008. godine su se mijenjali na tronu, a posljednji igrač koji je osvojio Zlatnu loptu prije njih dvojice bio je legendarni Kaka, koji je te godine vodio Milan do naslova Lige prvaka.

Međutim, što bi se dogodilo da Lionel Messi i Cristiano Ronaldo nisu postojali? Donosimo vam listu deset igrača koji bi u tom slučaju osvojili ovu nagradu.

Potencijalni dobitnici Zlatnih lopti

2008 – Fernando Torres

Nakon što je stigao u Liverpool u ljeto 2007. godine, Torres je ubrzo postao najbolji napadač na svijetu, i potpuno zaslužio mjesto u top tri u utrci za Zlatnu loptu sljedeće godine.

U svojoj prvoj sezoni na Anfieldu, bivši španjolski reprezentativac je postigao 24 gola u Premier ligi, te je na kraju dobio 179 glasova.

2009 – Xavi Hernandez

Godine u kojoj je Lionel Messi osvojio svoju prvu Zlatnu loptu, njegov suigrač Xavi Hernandez je završio na trećem mjestu.

Legendarni veznjak je osvojio 170 glasova, a mnogi su smatrali da je zaslužio više.

2010 – Xavi Hernandez

Xavi je sljedeće godine ponovo završio na trećem mjestu, ovaj put iza Lionela Messija i još jednog suigrača, Andresa Inieste. Te godine je Barcelona osvojila La Ligu sa rekordnih 99 bodova.

2011 – Xavi Hernandez

Barcelonin ‘maestro’ je i treću godinu zaredom završio na trećem mjestu. Ispred njega se na drugo mjesto tada vratio Cristiano Ronaldo, dok je Lionel Messi osvojio nagradu.

Ipak, on je te godine slavio ispred ‘nedodirljivog’ dvojca osvojivši nagradu za igrača svijeta, koju dodjeljuje World Soccer magazin.

[su_no1forfootball]

2012 – Andres Iniesta

Još jedan Španjolac i igrač Barcelone je zamijenio Xavija 2012. godine. Završio je na trećem mjestu iza drugoplasiranog Portugalca, dok je Messi osvojio svoju četvrtu Zlatnu loptu u nizu.

2013 – Franck Ribery

Ova godina je bila zanimljiva po tome što je Francuz prekinuo niz Xavija i Inieste, te završio na trećem mjestu, dok je Ronaldo prekinuo Messijev niz i završio prvi.

Ribery je te godine osvojio Ligu prvaka s Bayernom, te je imenovan UEFA najboljim igračem Europe.

2014 – Manuel Neuer

S obzirom da je Bayern Munchen počeo ponovo uspostavljati dominaciju u Europi i Bundesligi, najbolji igrači Bavaraca nisu prošli bez zasluga. Nakon Riberyja godinu dana ranije, njemački golman Manuel Neuer je osvojio treće mjesto 2014. godine, dok je Ronaldo drugu uzastopnu godinu osvojio nagradu.

2015 – Neymar

Nakon što se konačno navikao na život u Španjolskoj, Neymar je završio treći na listi 2015. godine.

Brazilac je zajedno sa Messijem i Suarezom te sezone učestvovao u postizanju 122 gola, te se zasluženo našao u top tri. Messi je osvojio nagradu, dok je Ronaldo završio drugi.

[su_oglas]

2016 – Antoine Griezmann

Sa osvojenih 198 glasova, Griezmann je dobio mjesto u top tri. Ronaldo je osvojio nagradu, Messi završio drugi, dok je Griezmann osvojio treće mjesto nakon sjajnih nastupa za kub i reprezentaciju te godine.

On je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije Francuske, koja je te godine stigla do finala Europskog prvenstva.

2017 – Neymar

Nakon godinu dana izbivanja, Neymar se ponovo ove godine vratio u top tri. Ovaj put, nagradu je ponovo osvojio Ronaldo koji je imao fenomalnih 11 mjeseci, dok je Messi završio na drugom mjestu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!