NaslovnicaVijestiDeset najbogatijih sportašica u 2015. godini

Deset najbogatijih sportašica u 2015. godini

Najbogatija sportašica u ovoj godini prema Forbesu je Maria Sharapova. Ruskinja je u ovoj godini zaradila 29.7 milijuna dolara. Slijede ju Serena Williams sa zarađenih 24.6 milijuna dolara te Caroline Wozniacki sa deset milijuna dolara manje.

OIR_resizer (1)

1. Maria Sharapova

Od teniskih rezultata, Ruskinja je ove godine zaradila 6.7 milijuna dolara. Sharapova je bila ozlijeđena i igrala je samo jedan meč u drugoj polovici 2013. godine. Godinu dana kasnije se vratila te po drugi puta osvojila Roland Garros što joj je ujedno bio i peti Grand Slam naslov u karijeri. Njezinih 6.7 milijuna dolara ove godine jest gotovo trostruko više nego što je bilo u proteklih 12 mjeseci. Maria ima bogate sponzorske ugovore s Nikeom, Headom, Avonom, Productsom, Porscheom, Tah Heuerom i Evianom.

2. Serena Williams

Amerikanka je ove godine zaradila 24.6 milijuna dolara. Williams je zaradila gotovo duplo više od Sharapove kada su u pitanju uspjesi na terenu, točnije 11.6 milijuna dolara. Serena je pobjednica protekla četiri Grand Slama. U karijeri je zaradila vrtoglavih 73 milijuna dolara. Amerikanka ima bogate sponzorske ugovore s Chaseom i Audemars Piguetom.

3. Caroline Wozniacki 

 Dankinja je u ovoj godini zaradila 14.6 milijuna dolara. Od nastupa i dobrih rezultata na turnirima zaradila je 3.6 milijuna dolara, dok joj glavni dio prihoda (11 milijuna dolara) dolazi od sponzora. Wozniacki ima bogate sponzorske ugovore, no i velike svote novca izdvaja u humanitarne svrhe.
4. Danica Patrick
Danica Patrick ove godine zaradila je 13.9 milijuna dolara. Njezin glavni sponzor, GoDaddy, u travnju je objavio kako ona odlazi iz Nascara na kraju godine.
5. Ana Ivanović
Ana Ivanović do sada je zaradila 8.3 milijuna dolara u ovoj godini. Srpkinja je prošlu godinu završila kao peta tenisačica svijeta, što je bio njezin najbolji plasman od 2008. Njeni glavni sponzori su Adidas i Dubai Duty Free. Od sponzorskih ugovora zaradila je 6.5 milijuna dolara.
6. Petra Kvitova
Čehinja je zaradila 7.7 milijuna dolara ove godine. Samo od osvajanja Wimbledona prošle godine, Kvitova je utržila 3 milijuna dolara. To joj je bio ujedno i drugi naslov na Wimbledonu, već ga je jednom osvojila 2011. Petra je jedna od rijetkih sportašica koje zarađuju više igrama na terenu, nego sponzorskim ugovorima – tako je Čehinja dobila ‘svega’ 1.8 milijuna dolara.
7. Simona Halep
Rumunjka je utržila 6.8 milijuna dolara. Halep je prošle godine došla do finala Roland Garrosa te je tako postala druga tenisačica svijeta. U prvoj polovici 2015. godine osvojila je tri turnira. Halep ima sponzorske ugovore s Adidasom, Wilsonom i nekoliko rumunjskih tvrtki. Od svih sponzorskih ugovora zarađuje ‘tek’ 1.5 milijuna dolara.
8. Ronda Rousey
Amerikanka je zaradila 6.5 milijuna dolara. Osim što je UFC-ova zvijezda, Ronda je imala ulogu u tri visokobudžetna filma u proteklih godinu dana. Njezini glavni sponzori su Reebok, Metro PCS, Monster headphones, Buffalo David Bitton i Carl’s Jr.
9. Stacy Lewis
Stacy Lewis do sada je zaradila 6.4 milijuna dolara u 2015. godini. Ona je druga Amerikanka koja je u samom vrhu golfa od početka 2006. godine. Ima bogate sponzorske ugovore s Mizunom, KPMG-om, Marathon Petroleumom, PureSilkom, Omegom, Bridgestoneom i mnogim drugima.
10. Agnieszka Radwanska
Na posljednjem mjestu na ovoj listi našla se Agnieszka Radwanska, koja je zaradila 6 milijuna dolara. Osvajačica Wimbledona 2012. godine od svojih teniskih rezultata zaradila je 2 milijuna dolara. Potpisala je bogat ugovor sa Workdayom, a od svih sponzorskih ugovora dobije oko 4 milijuna dolara.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!