NaslovnicaVijestiDi Maria: Napustio sam Manchester United kako bih osvajao titule

Di Maria: Napustio sam Manchester United kako bih osvajao titule

Angel Di Maria je uputio kritike na račun Louisa van Gaala izjavivši da ga je uporno tjerao da igra na pogrešnoj poziciji tokom vremena dok je igrao u Manchester Unitedu, te je objasnio da je napustio klub kako bi osvajao titule u Paris Saint Germainu.

Napustio sam Manchester United kako bih osvajao titule

Argentinski reprezentativac je proveo jednu sezonu na Old Traffordu nakon rekordnog transfera iz Real Madrida. 28-godišnjak je prošlog ljeta stigao u Paris Saint Germain, gdje ove sezone igra jednu od ključnih uloga u timu koji je već osvojio francusko prvenstvu, a još uvijek su u utrci za titulu Lige prvaka.

Di Maria je uputio kritike na račun bivšeg trenera izjavivši da se u klubu ništa nije promijenilo od njegovog odlaska.

“Nije lijepo govoriti određene stvari, ali i više nego očigledno je da mi nisu dopustili da se uklopim na pravi način”, izjavio je za BBC, te nastavio: “Napustio sam klub, a oni i dalje igraju na isti način. Ispali su iz europskih takmičenja i daleko su od osvajanja Premier lige.”

“Ne mislim da je to bila moja greška ili greška mojih suigrača. Svaki put kad sam dobio priliku davao sam sve od sebe, ali nije išlo kako sam se nadao, tako da sam odlučio otići, ne samo da bih bio sretan u drugom klubu, nego i da bih osvajao titule.”

“U Manchesteru bih počeo jednu utakmicu na jednoj poziciji, a onda sljedeću na drugoj. Postizao sam golove na jednoj poziciji, a onda odjednom mi je rečeno da igram na drugoj poziciji.”

“Mislim da mi to također nije pomoglo da se uklopim u ekipu. Na treneru je da odlučuje gdje će i kako će svaki igrač igrati, ali mislim da bi igrač trebao igrati svoju poziciju na kojoj bi se prilagođavao igri.”

Di Maria je trenutno zadovoljan životom u Parizu, te priznaje da se od početka osjeća ugodno igrajući pod vodstvom trenera Laurenta Blanca.

“To je ono što radim ovdje u PSG-u i veoma sam zahvalan treneru na tome. Od početka je bio jasan i rekao mi gdje želi da igram i nikada se nije predomislio. Dao mi je potpunu slobodu da se krećem gdje želim. Jako sam sretan ovdje, a to nije bio slučaj u bivšem klubu”, dodao je Di Maria.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!