NaslovnicaVijestiDidier Deschamps objasnio zašto je sa liste izostavio Martiala i Lacazettea

Didier Deschamps objasnio zašto je sa liste izostavio Martiala i Lacazettea

Francuski izbornik Didier Deschamps danas je objavio listu od 23 igrača koja će nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te tako pokrenuo brojne rasprave.

Lacazette propušta Svjetsko prvenstvo

Naime, sa liste su izostale neke od najvećih zvijezda u europskom nogometu u ovom trenutku, kao što su napadači Manchester Uniteda i Arsenala, Anthony Martial, te Alexandre Lacazette.

Martial se povezuje sa odlaskom sa Old Trafforda nakon što je izgubio povjerenje trenera Josea Mourinha nakon dolaska Alexisa Sancheza u zimskom prelaznom roku. S druge strane, Lacazette se polako počeo prilagođavati na novu ligu, nakon što je u Arsenal stigao prošlog ljeta iz Lyona za čak 53 miliona eura.

Obojica su na Deschampsovoj listi čekanja, zajedno sa Wissamom Ben Yedderom, Kingsleyem Comanom, Benoitom Costilom, Mathieuom Debuchyjem, Lucasom Digneom, Adrienom Rabbiotom, Mamadou Sakhoom, Moussom Sissokom i Kurtom Zoumom. Od napadača, priliku ispred njih su dobili Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Nabil Fekir i Ousmane Dembele.

Upitan od strane novinara za razlog zbog kojeg je odlučio izostaviti njih dvojicu, Didier Deschamps je rekao: “Bili su dobri na utakmici protiv Njemačke, ali cijeli tim je bio dobar. Koristio sam ih i na drugim utakmicama. Gledao sam cjelokupnu sliku kada sam sastavljao listu, ono što su učinili i kakvu ulogu mogu imati. U Giroudu, Mbappeu, Fekiru i Griezmannu već imam četiri igrača koji mogu igrati u vrhu napada.”

Lista pozvanih igrača:

Golmani: Hugo Lloris (Tottenham), Alphonse Areola (PSG) i Steve Mandanda (Marseille).

Defanzivci: Raphael Varane (Real Madrid), Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Benjamin Pavard (Stuttgart), Presnel Kimpembe (PSG), Samuel Umtiti (Barcelona), Benjamin Mendy (Manchester City), Djibril Sidibe (Monaco) i Adil Rami (Marseille).

Veznjaci: Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern Munchen), N’Golo Kante (Chelsea), Blaise Matuidi (Juventus) i Steven N’Zonzi (Sevilla).

Napadači: Kylian Mbappe (PSG), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Ousmane Dembele (Barcelona), Nabil Fekir (Lyon), Thomas Lemar (Monaco) i Florian Thauvin (Marseille).


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!