NaslovnicaVijestiDidier Deschamps objasnio zašto Martial nije pozvan u reprezentaciju Francuske

Didier Deschamps objasnio zašto Martial nije pozvan u reprezentaciju Francuske

Francuski izbornik Didier Deschamps danas je objasnio razlog zbog kojeg nije pozvao napadača Manchester Uniteda Anthonyja Martiala u reprezentaciju.

Deschamps objasnio zašto Martial nije pozvan u reprezentaciju Francuske

Martial nije bio na listi pozvanih igrača za ključne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bugarske i Bjelorusije, a prednost ispred njega su dobili igrači kao što su Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Alexandre Lacazette i Kylian Mbappe.

U izjavi za Goal, on je rekao: “Anthony Martial je igrač koji bolje igra kada počne utakmicu nego kada uđe sa klupe, poput Alexandrea Lacazettea.”

“Svih 24 pozvanih igrača žele igrati od prve minute. Moram donijeti odluku. Martial je bio u reprezentaciji na Europskom prvenstvu i od tada je imao težak period, koji je konačno završio. Mogu mu samo reći da nastavi igrati ovako i počet ću razmišljati o njemu.”

[su_no1forfootball]

Francuska je trenutno vodeća u grupi A, ali ima samo jedan bod prednosti ispred drugoplasirane Švedske, te još uvijek nije obezbijedila učešće na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sljedećeg ljeta.

Martial je ukupno skupio 15 nastupa za reprezentaciju, a posljednji nastup je ubilježio u oktobru 2016. godine.

Iako 21-godišnjak iz utakmice u utakmicu ove sezone pokazuje da zaslužuje mjesto u početnih jedanaest, izgleda da za trenera Manchester Uniteda Josea Mourinho to još uvijek nije dovoljno.

U posljednja tri nastupa za ‘crvene vragove’ postigao je tri gola, a u ukupno 7 nastupa ove sezone postigao je četiri gola i upisao tri asistencije.

[su_premierleague]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!