NaslovnicaVijestiDidier Drogba otkrio pravi razlog svađe između Mourinha i Pogbe

Didier Drogba otkrio pravi razlog svađe između Mourinha i Pogbe

U posljednjih nekoliko tjedana mnogo je špekulacija o navodnoj svađi između trenera Manchester Uniteda Josea Mourinha i jednog od najboljih igrača u njegovom timu, Paula Pogbe.

Drogba otkrio pravi razlog svađe

Portugalac ga je odlučio dovesti francuskog reprezentativca u svom prvom prelaznom roku nakon što je preuzeo klupu ‘Crvenih vragova’, a cijena njegovog transfera iz Juventusa je iznosila čak 105 miliona eura.

Uprkos svim medijskim pisanjima o svađi između njih dvojice, Mourinho je izjavio kako nema nikakvih problema sa Pogbom, kojeg je odlučio ostavljati na klupi u posljednjih nekoliko utakmica, te je priznao kako 25-godišnjak još uvijek mora dosta napredovati.

“On radi dobro, dobar je profesionalac, voli trenirati. Nikad nisam imao nikakav problem sa njim. U tim godinama se morate više razvijati, ali do kraja karijere učite i prilagođavate se na pojedine stvari. Ne vidim nikakav problem u našem odnosu.”

Međutim, uprkos ovoj izjavi, ne tako pouzdane engleske novine The Sun su jučer objavile kako je njihov odnos ‘dotakao dno’, čak do te mjere da Pogba s njim komunicira preko asistenta Ruija Farije i ostatka osoblja. Pored toga, The Mirror je također objavio kako je Mourinho izgubio strpljenje sa zvijezdom, te ga je spreman prodati sljedećeg ljeta.

[su_bonus]

Ipak, legenda Chelseaja Didier Drogba dao je zanimljivo mišljenje o cijeloj situaciji. Legendarni napadač, kojeg je na Stamford Bridge doveo upravo Mourinho, pod čijim vodstvom je postao jedan od najboljih igrača na svijetu u svoje vrijeme, izjavio je kako ne postoji nikakva svađa između Portugalca i Pogbe, te da je često imao sličan odnos sa svojim bivšim trenerom.

U intervjuu za Telefoot, on je rekao: “Bilo je nekoliko napetih situacija između nas, ali Jose nikad neće napasti ljude koji mu se ne sviđaju. On jako voli Paula, zbog toga mu daje puno odgovornosti.” Didier Drogba je po svemu sudeći u pravu, s obzirom da mnogi smatraju kako je Mourinho često kritikovao Pogbu u medijima samo kako bi ga natjerao da zaigra bolje i ispuni svoj potencijal.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!