NaslovnicaVijestiDiego Armando Maradona postaje počasni građanin Napulja

Diego Armando Maradona postaje počasni građanin Napulja

Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona će u svibnju postati počasni građanin talijanskog grada Napulja, a biće imenovan i za veleposlanika nogometnog kluba Napoli saopštili su čelnici kluba.

.počasni građanin

“Za sve nas, Maradona je legenda. Kada riješi probleme koje ima s talijanskim vlastima, postat će veleposlanik našeg kluba”, rekao je predsjednik Napolija, Aurelio de Laurentiis.

Maradona boravi u Napulju, kako bi nazočio proslavi 30-godišnjice Napolija prve titule prvaka Italije.

Upravo je Maradona predvodio Napoli do prvog “scudetta” u povijesti, osvojenog 1987. godine, a tri godine kasnije do još jedne titule prvaka. “Mali zeleni”, kako je glasio njegov nadimak iz igračkih dana, s Napolijem je osvojio i Kup Uefe 1989. godine, talijanski Kup 1987. i Superkup 1990. godine.

“Sretan sam što sam ponovo ovdje. Napulj je moj drugi dom. Ovdje se uvijek osjećam sjajno” rekao je Maradona na svečanosti održanoj u kazalištu “San Carlo”.

Maradona je u Napoli stigao 1984. godine, iz Barcelone.

“Barcelona mi je nudila novi ugovor na pet godina s dvostruko većom plaćom, međutim, srce me vuklo u Napoli i nisam pogriješio”, rekao je Maradona.

Argentinac je u Napoliju postao nogometni bog i taj status u južnom talijanskom gradu ima i danas. Klub je napustio 1992, kada je bio pozitivan na kokain, a potom je igrao za Sevillu, Newells Old Boyse i i Boku juniors.

Maradonu je talijanski sud 2005. godine osudio za utaju poreza, zbog čega mora platiti oko 38 milijuna eura. Međutim, talijansko pravosuđe je u studenom 2011. vratilo cijeli slučaj na početak, zbog proceduralnih pogrešaka.

Dvije godine kasnije, Maradona je odlučio krenuti s protutužbom, odnosno traženjem kompenzacije od talijanskog pravosuđa. Tražio je oko 50 milijuna eura za štetu koja mu je nanesena u posljednjih deset godina.

U tužbi je naveo kako je u tom razdoblju izgubio priliku potpisati nekoliko unosnih ugovora s talijanskim klubovima koji su ga željeli za trenera, ali mu je bio zabranjen pristup Italiji.

Napoli se trenutno nalazi na trećem mjestu Serije A sa 41 bodom, četiri manje od lidera Juventusa. Napoli je jedina dva šampionata osvojio je dok je Maradona bio u klubu.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!