NaslovnicaVijestiDiego Armando Maradona postaje počasni građanin Napulja

Diego Armando Maradona postaje počasni građanin Napulja

Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona će u svibnju postati počasni građanin talijanskog grada Napulja, a biće imenovan i za veleposlanika nogometnog kluba Napoli saopštili su čelnici kluba.

.počasni građanin

“Za sve nas, Maradona je legenda. Kada riješi probleme koje ima s talijanskim vlastima, postat će veleposlanik našeg kluba”, rekao je predsjednik Napolija, Aurelio de Laurentiis.

Maradona boravi u Napulju, kako bi nazočio proslavi 30-godišnjice Napolija prve titule prvaka Italije.

Upravo je Maradona predvodio Napoli do prvog “scudetta” u povijesti, osvojenog 1987. godine, a tri godine kasnije do još jedne titule prvaka. “Mali zeleni”, kako je glasio njegov nadimak iz igračkih dana, s Napolijem je osvojio i Kup Uefe 1989. godine, talijanski Kup 1987. i Superkup 1990. godine.

“Sretan sam što sam ponovo ovdje. Napulj je moj drugi dom. Ovdje se uvijek osjećam sjajno” rekao je Maradona na svečanosti održanoj u kazalištu “San Carlo”.

Maradona je u Napoli stigao 1984. godine, iz Barcelone.

“Barcelona mi je nudila novi ugovor na pet godina s dvostruko većom plaćom, međutim, srce me vuklo u Napoli i nisam pogriješio”, rekao je Maradona.

Argentinac je u Napoliju postao nogometni bog i taj status u južnom talijanskom gradu ima i danas. Klub je napustio 1992, kada je bio pozitivan na kokain, a potom je igrao za Sevillu, Newells Old Boyse i i Boku juniors.

Maradonu je talijanski sud 2005. godine osudio za utaju poreza, zbog čega mora platiti oko 38 milijuna eura. Međutim, talijansko pravosuđe je u studenom 2011. vratilo cijeli slučaj na početak, zbog proceduralnih pogrešaka.

Dvije godine kasnije, Maradona je odlučio krenuti s protutužbom, odnosno traženjem kompenzacije od talijanskog pravosuđa. Tražio je oko 50 milijuna eura za štetu koja mu je nanesena u posljednjih deset godina.

U tužbi je naveo kako je u tom razdoblju izgubio priliku potpisati nekoliko unosnih ugovora s talijanskim klubovima koji su ga željeli za trenera, ali mu je bio zabranjen pristup Italiji.

Napoli se trenutno nalazi na trećem mjestu Serije A sa 41 bodom, četiri manje od lidera Juventusa. Napoli je jedina dva šampionata osvojio je dok je Maradona bio u klubu.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!