NaslovnicaVijestiDiego Costa izostavljen iz reprezentacije Španjolske

Diego Costa izostavljen iz reprezentacije Španjolske

Nogometaš Chelseaja Diego Costa izostavljen je iz reprezentacije Španjolske za prijateljske utakmice s Italijom i Rumunjskom zbog ozljede kuka, prenijeli su danas španjolski mediji.

Diego Costa

Selektor Španjolske Vicente del Bosque je umjesto Coste u državni tim pozvao 35-godišnjeg napadača Athletic Bilbaa Arica Aduriza.

Costa se nije oporavio od ozljede kuka koju je zadobio tijekom uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv PSG 9. marta, ali je tri dana kasnije igrao protiv Evertona u FA kupu.

“Protiv PSG je osjetio nelagodu, zatim je igrao još jednu utakmicu, ali se nije oporavio. Zbog toga smo odlučili da ga izostavimo ovoga puta”, rekao je Del Bosque.

Diego Costa je postigao jedan gol u 10 utakmica za reprezentaciju Španjolske. On momčad u utakmici protiv Evertona i nije u dobroj formi.

Njegova zamjena Aduriz je među najboljim strijelcima španjolske lige, do sada je u prvenstvu postigao 17 golova, a u Ligi Europa osam. Za državni tim odigrao je jednu utakmicu, i to još 2010. godine.

“On je napadač kakvog smo oduvijek voljeli, postiže golove i unosi u ekipu mnogo samopouzdanja, a to je za nas sjajno”, rekao je Del Bosque.

Podsjetimo, Costa je nedavno bio na pragu velike kazne, kada je u utakmici FA Kupa protiv Evertona sukobio se sa Garethom Barryjem i kako se na videima činilo, ugrizao ga, ali na njegovu sreću, Barry je poslije utakmice rekao da ga Costa nije ugrizao. Takođe, Costa je na poluvremenu vrijeđao navijače Evertona, ali Fudbalska asocijacija odlučila je da ga ne kazni, tako da je Costa izbjegao problem u kojem se mogao vrlo lako naći.

Costa je u ovoj sezoni postigao u 11 golova u 24 utakmice. U Chelseaju je od 2014. godine, a ima ugovor koji ga veže za ‘Bluese’ do 2019. godine.

Španjolska će igrati prijateljsku utakmicu u Italiji 24. ožujka, a sa Rumunjskom tri dana kasnije.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!